Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Gaziosmanpaşa ulaşımın merkezi oluyor!
Yaşam

Gaziosmanpaşa ulaşımın merkezi oluyor!

Son Güncelleme: 15 Şubat, 2017 - 16:52
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Gaziosmanpaşa ulaşımın merkezi oluyor!
Fotoğraf Başlığı Gaziosmanpasa ulasimin merkezi oluyor!

Gaziosmanpaşa, ulaşımda dev projelerle gelişmeye devam ediyor. Gaziosmanpaşa’nın içinden geçecek 4 raylı sistem hattı ve 2 teleferik hattıyla Kentsel Dönüşüm çalışmalarına entegre edilmesiyle ilçe adeta ulaşımın merkezi oluyor.

Kaydet
a- | +A

Gaziosmanpaşa yeni metro hatlarıyla bölgesinde merkezi rolünü artırıyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın ulaşım konusuna verdiği önemle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı görüşmelerle şekillenen raylı sistem hatları ilçeye büyük bir değer katacak. Gaziosmanpaşa ilçeden geçecek olan 4 raylı sistem hattı ve 2 teleferik hattıyla ulaşımda önemli bir role kavuşurken, bu çalışmaların ilçenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili konuşan Başkan Usta, Gaziosmanpaşa’nın ulaşımda merkezi bir konuma yerleşmesine raylı sistem ve teleferik hatlarıyla büyük destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek, “İlçemiz coğrafi olarak İstanbul’un merkezi konumunda olan bir bölgede. 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projelerin yer aldığı bölgenin de hemen yanı başında yer alıyor. İlçemize İBB ile yaptığımız görüşmeler sonucu mevcut ve devam eden raylı sistem hatlarının yanı sıra 2 yeni metro hattı ve 2 yeni teleferik hattı kazandırıyoruz. Bu projelerle birlikte devam eden Kentsel Dönüşüm projeleri tamamlandığında Gaziosmanpaşa, İstanbul’un tercih edilen ilk 10 ilçesinden biri haline gelecek. Ulaşımı rahatlatacak, insanımızın hayatını kolaylaştıracak ve konfor katacak projelerle Gaziosmanpaşa ‘marka şehir’ olacak” dedi.

Gaziosmanpaşa ulaşımın merkezi oluyor!
Başlık ResmiGaziosmanpaşa ulaşımın merkezi oluyor!

KABATAŞ-MECİDİYEKÖY-GAZİOSMANPAŞA-MAHMUTBEY METROSU 2018’DE AÇILIYOR

Hali hazırda 15,3 km uzunluğundaki Hapibler-Edirnekapı-Topkapı raylı sistemi hattı Gaziosmanpaşa’dan geçiyor. 2018 yılında hizmete girecek olan 24,5 km uzunluğundaki Kabataş- Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı projesinde ise Gaziosmanpaşa’dan geçecek ikinci raylı sistem hattı olacak. Kabataş- Mecidiyeköy- Gaziosmanpaşa - Mahmutbey metro hattında Gaziosmanpaşa’da 4 istasyon bulunuyor. Gaziosmanpaşa’da bulunan istasyonlar Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yeni Mahalle ve Karadeniz Mahallesi olacak. 19 istasyondan oluşan ve 8 ilçeyi birbirine bağlayan metro hattının 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Maliyeti 3 milyar 700 milyon TL olacak olan metro hattında günde 1 milyon yolcu taşınacak ve Bağcılar 24 kilometrelik bu hat günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Yüzde 75’i tamamlanmış olan bu hatla birlikte Bağcılar-Kabataş arası yolculuk 31,5 dakika gibi bir süreye inecek. Bu metro hattında 300 tane vagon olacak ve bu metrolar akıllı araçlar olacak. Bu metrolar sürücüsü olmadan hareket edecek ve durağa gelerek yolcusunu alıp devam edecek. Yolcuların her türlü konforları da düşünüldü, yolcular içeride internet kullanacak, telefonlarını şarj edebilecekler.

VEZNECİLER-GAZİOSMANPAŞA-SULTANGAZİ METROSU ULAŞIMDA BÜYÜK RAHATLIK GETİRECEK
2019 sonrası yapılacak yatırımlarla iki yeni metro hattı daha Gaziosmanpaşa’dan geçecek. 18,1 kilometre uzunluğundaki Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattı ile 40,3 kilometre uzunluğundaki Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-4. Levent- Kadıköy metro hattı projeleri 2019 sonrası yapılacak yatırımlarla hayata geçecek. Bu projeler arasında ilçede 4 durağı bulunan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının ilçenin ulaşımında büyük bir rahatlama getirmesi bekleniyor. İstanbul’un Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri arasında hizmet verecek Vezneciler- Gaziosmanpaşa-Sultangazi Raylı Sistem Hattı projesi için süreç başladı. Vezneciler- Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının proje bedeli, 2 milyar 200 milyon TL olarak hesaplandı. Bu raylı sistem hattı güzergahı İstanbul’un dört önemli bölgesi olan Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri birbirine bağlanmış olacak. Güzergah Fatih ilçesinde Vezneciler bölgesinden başlıyor Edirnekapı’dan geçerek Eyüp’e ve Rami’ye uğrayarak Gaziosmanpaşa Meydan’a ulaşıyor. Bu hat daha sonra Küçükköy ve Yeni Mahalle durakları üzerinden Mescid-i Selam bölgesinde sonlanıyor. Vezneciler ile Sultangazi arasındaki mesafeyi 25,5 dakikaya düşüren ve ikiz tünel yöntemiyle gerçekleştirilecek projede toplam 15 istasyon ile bir depo alanı bulunuyor. Bu hattın Gaziosmanpaşa’dan geçen durakları ise Gaziosmanpaşa, Küçükköy 1, Küçükköy 2 ve Yenimahalle olacak.

Projeyle özellikle Şişhane – Yenikapı metro hattına Vezneciler istasyonunda bağlanarak bu sayede Marmaray’a entegrasyon da sağlanıyor. Proje ayrıca Yenimahalle bölgesinde yapı devam etmekte olan Beşiktaş-Mecidiyeköy – Mahmutbey metro hattına Yenimahalle istasyonunda, planlanan Zeytinburnu –Kadıköy metro hattına Gaziosmanpaşa istasyonunda ve yine planlanan İncirli – Söğütlüçeşme metro hattına Ayvansaray istasyonunda entegre olacak. Vezneciler –Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının bu şekilde raylı sistem ağı bütününde çok önemli bir yere sahip olacak.

İSTANBUL’UN İKİNCİ MARMARAY’I GAZİOSMANPAŞA’DAN GEÇİYOR
Zeytinburnu-Kadıköy metro hattı Kazlıçeşme’den başlayıp, Söğütlüçeşme’de son bulacak. İstanbul'un ikinci marmarayı olacak olan hat Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy'den geçecek. İhalesi 2016 yılı Ekim ayında yapılan proje Kazlıçeşme'den başlayıp Gaziosmanpaşa’dan geçerek Kağıthane-Levent hattını izleyecek ve Rumeli Hisarı'ndan tüp geçitle Rasathane'ye bağlanacak, oradan Söğütlüçeşme'ye uzanacak. Proje, İstanbul'un çevre yolu metrosu olarak nitelendiriliyor. Proje Kazlıçeşme'den Marmaray'a, Silahtarhane durağından Kabataş-Mahmutbey metrosuna, Ümraniye Çarşı durağından Üsküdar-Ümraniye metrosuna, Söğütlüçeşme'den de metrobüse bağlanacak. 22 istasyondan oluşan hattın tamamının 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor.

GAZİOSMANPAŞA’YA İKİ TELEFERİK HATTI GELİYOR
Gaziosmanpaşa’nın topoğrafik yapısı gereği uygun bir ulaşım aracı olarak öne çıkan teleferik, önümüzdeki dönemde 2 ayrı projeyle ilçeye kazandırılacak. Bunlardan ilki Miniatürk-Alibeyköy-Vialand projesi olacak. 2,9 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy teleferik hattı Gaziosmanpaşa’dan da geçecek. İlçeden geçmesi planlanan ikinci teleferik hattı ise 4,1 kilometrelik Akşemsettin-Gaziosmanpaşa-Rami teleferik hattı olacak. Bu hatlar tamamlandığında Gaziosmanpaşa’dan hem İstanbul’un panaromik görüntüsü eşliğinde keyifli bir yolculuk yapılacak, hem de zamandan tasarruf edilerek yolculuk süreleri azalacak.

Yazar : SEVDA ALTUNBAS
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 15 Şubat, 2017 - 16:52
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor özel İnternet yerel Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Nefes darlığı ve halsizlik yaşıyordu… Grip olduğunu düşündü, gerçek çok başka çıktı
    Nefes darlığı ve halsizlik yaşıyordu… Grip olduğun...
    Kaydet
  • 2
    Yapay zekâdan herkese ölmeyecek kadar maaş
    Yapay zekâdan herkese ölmeyecek kadar maaş
    Kaydet
  • 3
    Altında en kötü senaryo! Ünlü ekonomist kritik seviyeyi verdi
    Altında en kötü senaryo! Ünlü ekonomist kritik sev...
    Kaydet
  • 4
    Batan geminin malları! CHP'li belediyelerin araçları boş araziye gizlendi
    CHP'li belediyelerin araçları boş araziye gizlendi
    Kaydet
  • 5
    12 bilim insanından ortak bildiri: Eğitimde yol ayrımındayız! Kayıp 12 yılın suçlusu kim?
    Eğitimde yol ayrımındayız!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Rahim Er
    Rahim Er Kut bayramımız kutlu olsun!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Afrika’nın renkleri, Emine Erdoğan’ın sessiz dokunuşlarıyla anlam kazanıyor
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Ursula'nın Türkiye hezeyanı
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan İhtiyarlar ve çocuklar
    Kaydet
  • Kemal Belgin
    Kemal Belgin Ve Tedesco’nun sonu
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Türkiye, kayıtlı müzik gelirinde yüzde 60 büyüdü
    Türkiye, kayıtlı müzik gelirinde yüzde 60 büyüdü
    Kaydet
  • İsrail köşeye sıkıştı: Kendi vatandaşları orduya savaş açtı
    İsrail köşeye sıkıştı: Kendi vatandaşları orduya savaş açtı
    Kaydet
  • Safi'den Aydınlar'a: Önce söz verdiği parayı ödesin
    Safi'den Aydınlar'a: Önce söz verdiği parayı ödesin
    Kaydet
  • Geçmişten bugüne masalsı yolculuk
    Geçmişten bugüne masalsı yolculuk
    Kaydet
  • Zam planı değişti mi? İsa Karakaş emekliler için maaş senaryolarını açıkladı
    Zam planı değişti mi? İsa Karakaş emekliler için maaş senaryolarını açıkladı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Çiğ sütte yeni tarife belli oldu!
Çiğ sütte yeni tarife belli oldu!
Kaydet
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İsrail'e  Küresel Sumud Filosu soruşturması!
İsrail'e Küresel Sumud Filosu'su soruşturması!
Kaydet
İsrail'den alıkonulan Sumud aktivistleri kararı! Yunanistan'da karaya çıkarılacaklar
İsrail'den alıkonulan Sumud aktivistleri kararı!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası