İstanbul'da gece gündüze döndü! Sabaha kadar çakan şimşek sayısı belli oldu

Düzenleyen:
İstanbul'da gece gündüze döndü! Sabaha kadar çakan şimşek sayısı belli oldu

YAŞAM Haberleri

AFAD ve Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen yağış dün akşam saatlerinde başladı. Karadeniz üzerinden gelen kütle, şiddetli sağanak ve şimşekleri de beraberinde getirdi. Geceyi adeta gündüze döndüren ve özellikle Avrupa Yakası ile Boğaz hattında etkili olan şimşekler uykuları kaçırırken, saat 05.15 itibarıyla İstanbul'da çakan şimşek sayısı 7 bin olarak tespit edildi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde özellikle Marmara ve çevresinde sağanak beklendiği belirten Meteoroloji, vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyarmıştı. Beklenen sağanak dün akşam saatlerinde başladı. Bazı ilçelerde sağanak nedeniyle hayat adeta felç olurken birçok sürücü yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Mahsur kalanlar ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Karadeniz üzerinden gelen sağanak özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'nda etkisini gösterirken, gece boyunca gökyüzü de şimşeklerle aydınlandı. Peş peşe çakan şimşekler ve ardından gele gök gürültüsü İstanbulluların uykusunu kaçırırken, gece boyunca çakan şimşek sayısı da yapılan bir paylaşımla gözler önüne serildi.

İSTANBUL'DA SABAHA KADAR ÇAKAN ŞİMŞEK SAYISI

Havaforum'dan yapılan paylaşımda, İstanbul'da saat 05.15 itibarıyla çakan şimşek sayısı 7 bin olarak kaydedildi. Ayrıca, "Uzun süre unutulmayacak bir gece yaşanıyor... " ifadesinin kullanıldığı paylaşımda İstanbul'u aydınlatan şimşeklere dair bir 'şimşek haritası'na da yer verildi.

İstanbul'da gece gündüze döndü! Sabaha kadar çakan şimşek sayısı belli oldu

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...