Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Melek İpek'in kızları ifade verdi
Yaşam

Melek İpek'in kızları ifade verdi

Son Güncelleme: 02 Nisan, 2021 - 18:58
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Melek İpek'in kızları ifade verdi
Fotoğraf Başlığı Melek Ipek'in kizlari ifade verdi

Antalya’da kendisini kelepçeleyip şiddet uyguladığı ileri sürülen 12 yıllık eşini öldürmekten tutuklanan 2 çocuk annesi Melek İpek’in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti tanık olarak 2 kızını da dinledi, işte kan donduran olayda dikkat çeken detayların yer aldığı o ifadeler...

Kaydet
a- | +A

Mahkeme heyetinin tanık olarak dinlediği Melek İpek'in iki çocuğundan biri olan 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki İ.İ, “ Teyzem, dayım, anneannem ve köpeğimle yaşıyorum. Babamla aramız hiç iyi değildi. Annemle aramız iyiydi. Babam bizi hep dövüyordu. Bana ders olsun diye ablamı dövüyordu. Annemle arası kötüydü. Biz bir yere giderken annem geç kaldı diye annemi dövmüştü. Olayları anlatmak için buradayım. Cinayet falan oldu" dedi.

Geçtiğimiz 7 Ocak tarihinde Döşemealtı ilçesi Ilıca Mahallesi’ndeki iki katlı müstakil evde meydana gelen olayda, servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek (36) ile 12 yıllık eşi Melek İpek (31) arasında tartışma çıktı. Ramazan İpek, ellerine kelepçe taktığı eşi Melek İpek'i saatlerce darp etti. Gördüğü şiddetten dolayı gözlerinde şişlik ve morluk oluşan Melek İpek, eşinin kendisini ve çocuklarını öldüreceği tehditlerine maruz kaldı. Ramazan İpek, sabah servis dönüşü geldiği evinde elleri kelepçeli olan Melek İpek’in av tüfeği ile beklediğini gördü. Yaşanan arbedede Melek İpek’in elindeki tüfek ateş aldı. İpek’in durumu bildirmesiyle eve gelen sağlık ekipleri Ramazan İpek’in hayatını kaybettiğini belirledi. Elleri kelepçeli ve çıplak şekilde bulunan Melek İpek’e de sağlık ekipleri müdahale etti. Melek İpek, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Melek İpek hakkında hazırlanan iddianamede "haksız tahrik" indirimi uygulanarak, sanığın 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Melek İpek, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Melek İpek, duruşmaya cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Üzerinde siyah kazak beyaz gömlek bulunan Melek İpek’in elinde eldiven yüzünde maske olduğu görüldü.
Duruşma salonunda maktul Ramazan İpek ile Melek İpek'in yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra, STK'lar ve kadın dernekleri de takip etti.

Duruşmada Melek İpek’in çocukları adliyedeki Adli Görüşme Odası’ndan SEGBİS yöntemiyle pedagog eşliğinde ifadelerini verdi.
Melek İpek’in çocuklarından 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki kızı İ.İ, “ Teyzem, dayım, anneannem ve köpeğimle yaşıyorum. Babamla aramız hiç iyi değildi.Annemle aramız iyiydi. Babam bizi hep dövüyordu. Bana ders olsun diye ablamı dövüyordu. Annemle arası kötüydü. Biz bir yere giderken annem geç kaldı diye annemi dövmüştü. Olayları anlatmak için buradayım. Cinayet falan oldu. ilk başta babam Killik’e götürmek istedi. Babam kapıyı tekmeleyerek içeri girdi. Anneme silah doğrulttu kelimeli şehadet getir dedi sonra anneme silahı uzattı. Sonra babam annemi sürükleyerek içeri götürdü banyoya götürdü. Annem bayılmıştı. Babamın annem yüzüne su döke döke uyandırdı. Annemin hiç sesi gelmiyordu. Duyduğumu ve gördüğümü. Ablam kulaklarımı tıkıyordu annem galiba bizim odada benim kulaklarımı kapattı " dedi.

Babasının elinde kelepçe ve bıçak olduğunu gördüğünü söyleyen İ.İ., " Elinde Rambo bıçağı vardı. Annemin şurasında iz vardı sanırım onunla yaptı. O kelepçeyle annemi bağladı. İçerdeyken gördüm. Babam banyodan annemi saçından sürükleyerek içeriye götürdü. Sonra babam işe gitti ablam beni uyandırdı. “Neden babam böyle yapıyor diye düşünmeyin anneniz beni aldatıyor dedi. Sakın sesinizi çıkartmayın dedi. Ablam uyumadı gece. Beni uyandırdı. Ses duydum babam işe gitti. Sonra annemizin yanına gittik. Annemi gördüğümde ellerinde kan vardı, elleri kelepçeliydi önden kelepçeliydi. Annemin kıyafetleri yoktu sonra annem üstüne örtü verdik üstünü örttük. Komşumuz Semra’ya ablam ben gittik. Silah burada mı dedik sonra hayır dedi. Eve döndük. Annem odaya geçin dedi. kendisi de odadaydı. Babam geldi. duvardaymış tüfek biz aradık bulduk. Sonra babam geldi. Babam gelince merdivende sizi öldüreceğim dedi. babam yukarı çıkınca annem silahı görmüş. Babam gelince annem babama sıktı sadece silah sesi geldi tek silah sesi duyduk. Odadan çıkmadık annem jandarmayı aradı. Annem bizi odadan çıkartmak istemedi. Babam eve geldiğinde annemin elleri kelepçeliydi. Biz açamayacağımız için herhangi bir şekilde açamazdık. Tüfeğin içinde mermi varmış. Biz anneme sadece battaniye verdik." dedi.

İ.İ, annenin elindeki kelepçenin birini açtı, diğeri açamadı sözlerinin hatırlatılması üzerine, “ Onu ablam söyledi. Ben odadaydım o sıra. Ben görmedim” cevabını verirken kızının ifadesini dinleyen melek İpek'in ağladığı görüldü.

Pedagog ise İ.İ’nin ifadelerini şöyle yorumladı: “Çocuğun fiziksel gelişimi yaşıtlarıyla paralel. Soruları anlamış ve yanıtlar vermiştir. Görüşme esnasında herhangi bir olumsuz izlenimim oluşmadı. Beden dili ile ifadeleri paralellik göstermiştir. Melek İpek ise kızının ifadelerine ekleyecek bir şeyinin ve sorusunun olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti Melek İpek'in diğer çocuğunun ifadesini alma işlemine devam ediyor.

"Tüfekle içeri girdi anneme kelime-i şehadet getir demeye başladı"
Melek İpek'in diğer kızı C.İ., kendisine yöneltilen sorulara, “Dayım, teyzem, anneannem ile yaşıyorum. Akrabalarımla aram çok iyi. Babamla aram kötüydü. Bize sürekli kötü davranırdı. Anneme ve bize bağırırdı. Annemi dövüyordu. Annemi dövdüğüne şahidim. Çoğunlukla annem istemeden bir şey yaptığında döverdi. Bizi de dövüyordu. Sopayla dövüyordu. Başka kimseye bunları anlatmadım. Burası annemin mahkemesi ve onun çıkması bizim söylediklerimize bağlı. Annem ve babam bizi içeriye gönderdi. Daha sonra tüfekle içeri girdi ve anneme kelime-i şehadet getir demeye başladı. Büyük bir silahtı. Üzerimize doğrulttu. Annem "hayır çocuklarım var", dedi. Babam silahı anneme doğrulttu" dedi.

"Tüfeğin uçlarıyla annemin kafasına vurdu"
Duruşmada babasının annesine tüfeğin uçlarıyla vurmaya başladığını ve annesinin kafasına vurduğunu söyleyen C.İ., "Baya vurdu. Sonra içeriye götürdü. Televizyonlu odaya götürdü, biz kendi odamızdaydık. Annemin çığlık sesleri vardı. Oraya gitseydik babam anneme daha çok zarar verecekti. Babam annemi sürükleyerek banyoya götürdü. Orda dövdü. Ondan sonra annemin sesi kesildi zaten. ‘Baban, annenize neden böyle davranıyor diye düşünmeyin, anneniz babanızı aldatıyor’ dedi." diye konuştu.

Babasının tüfeğin uçlarıyla annesinin kafasına vurduğunu ve sonra içeriye götürdüğünü anlatan C.İ. "Dönüşte odamıza geldim, yanıma bir de poşet aldım. Gece uyuyamadım. Babamı elinde bıçak ve kelepçe ile banyoya doğru gittiğini gördüm. Saat 23-24.00 gibiydi. Babam anneme tokat atıyor gibi ses geliyordu. Odalar yakın, sesleri duyabiliyoruz. Babam bize ‘uyuyun artık’ dedi. Kardeşim korkmasın diye kulağını tıkadım." diye konuştu.

"Annem tamamen çıplaktı"
Kardeşinin biraz sesleri duyduğunu, sabah servise giderken zil sesine uyandığını söyleyen C.İ, yaşananları şöyle anlattı:
"Odaya gittim annemin ellerinde kelepçe üzerinde hiçbir şey yoktu. Annem tamamen çıplaktı. Ona baktım, kelepçeyi tokayla ve bıçakla çözmeye çalıştım. Başta çözüp kaçmayı düşündük amabaşaramadık. Kelepçeyi çözemeyince de kaçamadık. Babam yukarıya çıkarken 'sizi öldüreceğim geberteceğim' diye yukarı çıkıyordu. Silah doluydu. Çünkü ağırdı boşken de silah almıştım. Dış kapı açıldı. Annem çığlık attı. Biz odamızdaydık, kapı kapalıydı. Merdivenden ses odamıza duyuluyordu. Kapı açıldı çığlık attı, tüfek sesi geldi. Annem televizyonlu odadaydı. Sadece annemin çığlık attığını duydum. Babam ‘hayır’ dedi. Sadece duydum. Bağırarak ve sinirli şekilde söyledi. Annem çığlık attı ve tüfek sesi geldi. Bir kez tüfek sesi duydum. Sırayla babamın 'hayır' dediğini çıt diye ses duydum annem çığlık attı tüfek sesi geldi. Sonra annem ambulansı aradı. Annemim üzerinde çarşaf vardı. Arabaya bindik halam geldi. Babaannem ağlıyordu."

"İçeri girip silahı aldıktan kaç dakika sonra babanız geldi" sorusuna, C.İ., “Yarım saat sonra falan” cevabını verdi. "Baban işe gittiğinde annenizin yanında neler yaptınız?" sorusuna ise "Anneme sarıldım. Biraz vaki geçirdikten sonra annem komşuya yardım istemeye gitti. Sonra eve döndük. Eve döndükten sonra daha fazla zaman geçirdik” şeklinde cevapladı. C.İ., "Babanla aranız nasıldı, annenin yüzünde darp izleri gördün mü?" sorusuna ise C.İ, “İyi günlerimizde oldu. Sinirleniyordu. Yanlışlıkla olan şeylere kızardı. Beni döverdi, annemi kardeşimi döverdi. Daha çok beni ve annemi döverdi. Annemin yüzünde morluklar oldu. Olay günü değil daha öncesinden bahsediyorum. Evde kelepçeyi gördüm ama annemin kelepçelendiğini görmedim” cevabını verdi.

"Baban servise çıkmadan önce size neler söylediğini duydun mu?" sorusuna ise, “Ben sadece servis sesini duydum. Babamın anneme servise gidip geleyim hepinizi öldüreceğim, dediğini duymadım” dedi. "Babanın telefonunda başka bir kadına ait mesaj gördün mü?" sorusuna da C.İ, “Aşkım gel biz bunlardan ayrılalım mutlu mesut bir aile olalım” yazıyordu. Babam da ‘tamam ben onu halledeceğim' yazmıştı. Bundan sonra olaylar olmuştu” dedi. C.İ., son olarak "Halama bir şey söyleyeceğim: 'Kuzenim Melike nasıl halamsız yaşayamaz ise bende annemsiz yaşayamam. Bir kızda annesiz yaşayamaz' dedi.

Yazar : SEVDA ALTUNBAS
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 02 Nisan, 2021 - 18:58
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Altında sert çakılma sonrası kritik uyarı! “Bu düşüş son değil, sert yükseliş olacak
    Altında sert çakılma sonrası kritik uyarı! “Bu düş...
    Kaydet
  • 2
    Türkiye'nin en uzun isimli köyü! 23 harften oluşuyor
    Türkiye'nin en uzun isimli köyü! 23 harften oluşuy...
    Kaydet
  • 3
    Nevşehir TOKİ kura sonuçları: TOKİ Nevşehir asil/yedek isim listesi ve sonuç sorgulama
    Nevşehir TOKİ kura sonuçları açıklanıyor!
    Kaydet
  • 4
    Vali açıkladı: 20 bin işçi aranıyor!
    Vali açıkladı: 20 bin işçi aranıyor!
    Kaydet
  • 5
    Samsun TOKİ kura sonuçları: TOKİ Samsun asil/yedek isim listesi ve sonuç sorgulama
    Samsun TOKİ kura sonuçları belli oldu!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Vazgeçmek…
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Diplomasi labirentinde Türk mührü: Ankara, Washington ve Tahran hattı
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Psikolojik harp!
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Detaylar…
    Kaydet
  • Ömer Ekinci
    Ömer Ekinci Restoran ve kafelerde servis ücreti kalktı
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi! O anlar kamerada
    Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi! O anlar kamerada
    Kaydet
  • Nüfusu beş, fiyatı milyonlarca dolar! Dünyanın en küçük kasabası insanlarıyla birlikte satışa çıkarıldı
    Nüfusu beş, fiyatı milyonlarca dolar! Dünyanın en küçük kasabası insanlarıyla birlikte satışa çıkarıldı
    Kaydet
  • Yola düşen dev kayayı otomobille çektiler! O anlar kamerada
    Yola düşen dev kayayı otomobille çektiler! O anlar kamerada
    Kaydet
  • Beşiktaş maçı sonrası ateş püskürdü: Utanç verici
    Beşiktaş maçı sonrası ateş püskürdü: Utanç verici
    Kaydet
  • Sarıyer sahilinde can pazarı! Araç denize düştü, çevredekiler seferber oldu
    Sarıyer sahilinde can pazarı! Araç denize düştü, çevredekiler seferber oldu
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Zelenskiy tarih verdi! Rusya, Ukrayna ve ABD arasındaki üçlü müzakereler yeniden başlıyor
Rusya-Ukrayna sınırı baştan mı çizilecek? Üçlü müzakereler yeniden başlıyor
Kaydet
Washington gözünü Ankara’ya çevirdi! Trump’ın Irak Özel Temsilcisi görevden alındı mı?
Washington gözünü Ankara’ya çevirdi!
Kaydet
Şanlıurfa'da kazmalı kürekli arazi kavgası: 7 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da kazmalı kürekli arazi kavgası!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası