Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da hasret bitti, kar başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Kara hasret kalan İstanbullular bu haberle sevindi! Uzun zamandır beklenen kar yağışı, gece saatlerinde Beylikdüzü’nde etkisini gösterirken yollar kısa sürede beyaza büründü. Meteoroloji ve AKOM’un uyarıları sonrası yağan kara dışarıda yakalanan bazı vatandaşların ise mutluluğu görülmeye değerdi.

İstanbulluların uzun zamandır beklediği kar yağışı gece saatlerinde yoğunlaşarak etkisini gösterdi. Özellikle Beylikdüzü bölgesinde kuvvetli olarak yağan kar kısa sürede diğer ilçelerde de etkisini gösterdi, her yeri bembeyaz yaptı. Kara hasret kalan istanbullular ise hemen telefonlarına sarıldı.

ÇOCUKLAR KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Arnavutköy İstanbul Havalimanı yolunda geçtiğimiz gün etkisini gösteren kar, bu kez de Beylikdüzü ve Esenyurt’ta yağmaya başladı. Vatandaşlar, ilçelerine yağan ilk karı cep telefonu kameraları ile görüntüledi. Karı en çok bekleyenler çocuklardı, onlar da bu fırsatı kaçırmadı ve kendilerini sokağa attı.

Bazı vatandaşlar ise otomobilin üzerini kaplayan kara “Beylikdüzü” kelimesiyle birlikte karın düştüğü bugünün tarihini yazdı.

Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da hasret bitti, kar başladı

"SONUNDA GELDİ"

Kar yağışı hakkında konuşan vatandaşlardan Mustafa Koçak, “Şu anda ağabeyimi bekliyorum. Karı bekliyorduk ve sonunda geldi. İnşallah herhangi bir problem olmadan güzel bir şekilde atlatırız. Güzel bir doğa olayı. Ben seviyorum ve inşallah eğlenceli bir şekilde geçer. Ben çok mutluyum, kaza bela olmadan inşallah geçer” dedi.

"UZUN ZAMANDIR BEKLİYORDUK"

Yiğit Duman isimli vatandaş ise “Hele şükür geldi. Uzun zamandır bekliyorduk. Şahsen mutlu oldum hem de tatil zamanı geldi. Bu sene bekletti ama olsun. Geçen yıl gibi yağarsa öğrenciler için bir nebze mutluluk olur. Ben şu anda otobüs bekliyorum. İnşallah otobüslerde de bir sıkıntı çıkmaz” diye konuştu.

Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da hasret bitti, kar başladı

TAKSİM’DE YILIN İLK KARI LAPA LAPA YAĞDI

Taksim’de de yılın ilk karı lapa lapa yağdı. İstiklal Caddesi’nde vatandaşlar karın tadını bol bol fotoğraf çekerek çıkardı.

Taksim’de kestane satan Halit Terazi, “Taksim’de gördüğünüz gibi heyecan mevcut, uzun zaman oldu normalde yılbaşına kar ile giriyorduk. Geç oldu ama güzel oldu. İnşallah sabaha kadar her yeri bembeyaz göreceğiz. Şu an yerlere baktığımızda kar iri yağdığı için tutma olasılığı daha yüksek görünüyor. Barajlarımızda su azaldığı için kar yağışının da belli seviyede etkisi olduğu için beklentimiz karın yağması yönündeydi. Şu anda çok güzel yağıyor gördüğünüz gibi sevinçliyiz yani” diye konuştu.

Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da hasret bitti, kar başladı

ANADOLU YAKASINDA DA ETKİLİ OLDU

Meteorolojinin uyarılarının ardından Avrupa Yakası'ndan giriş yapan kar yağışı Anadolu Yakası'nda da başladı. Özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle her yer kısa sürede beyaza bürünmeye başladı. Kar yağışı Çamlıca Tepesi'ni kısa sürede beyaza bürüdü.

Kar yağışı ile ilgili konuşan bir vatandaş “Uzun zamandır beklediğimiz bir kar yağışıydı. Özellikle kurak geçen şu zamanlarda barajların büyük bir ihtiyacıydı. İnşallah daha da artar, yazın su problemi yaşamayız” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...