Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

YAŞAM Haberleri

Van'ın Gevaş ilçesi Doruklu mezrasının tek öğrencisi olan 6 yaşındaki Zilan Patır için öğretmen Cihan Yakut, her hafta sonu 5 kilometre yol gidip ders veriyordu. Onun bu fedakarlığı Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi.

Van'ın Gevaş ilçesinin Daldere Mahallesi'ne bağlı Doruklu mezrasında 5 yıl görev yapan Cihan Yakut, 4 öğrencisini mezun ettikten sonra başka bir yere atandı. Yakut, Kardeşler mezrasında yeni görevine bu yıl başladı. Ancak Doruklu'nun tek öğrencisi olan 6 yaşındaki Zilan Patır, öğretmensiz kaldı

Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

HER ŞEY ZİLAN İÇİN...

Bunu duyan Yakut, hafta sonları 5 kilometre yürüyüp Zilan'a ders verdi. Onun bu fedakarlığından haberdar olan Milli Eğitim Bakanlığı, Doruklu'ya yeni bir öğretmen görevlendirdi. Köyde tek öğrenci olması nedeniyle geçen yıl kapanan Doruklu İlkokulunun kapıları da Bakanlığın talimatıyla Zilan için açıldı.

Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

YENİ ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLADI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kasım Erva ve şube müdürü Yakup Artan, yeni öğretmen Salih Terim ile mezraya giderek hem minik öğrenciyle tanıştı hem de okulun durumunu inceledi. Kardeşler İlkokulunu da ziyaret eden Erva ve Artan, Cihan Yakut'la görüştü, okulun eksiklerini gidererek kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.

Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVŞET YAŞASIN"

Erva,zor bir coğrafyada yer alan Daldere bölgesinde öğretmenlik yapmanın büyük bir fedakarlık gerektirdiğini söyledi. Zilan'ın annesinin öğretmen talebinde bulunması üzerine duruma kayıtsız kalmadıklarını ifade eden Kasım Erva "Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in talimatıyla Zilan kızımız için görevlendirme yapıldı. Salih öğretmenimizi buraya getirdik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' şiarıyla çalışıyoruz. Bir ferdin bile eğitimden geri kalmaması için çaba gösteriyoruz. Bu köyümüzü iyi biliyorum. Buradan profesörler de çıkmıştır. Zilan kızımızın okuyup eğitiminden geri kalmaması adına elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.

Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

"ESKİDEN 10'DAN AZ ÖĞRENCİ OLDUĞUNDA OKUL KAPATILIRDI"

Daha önce öğrenci sayısı 10'dan az olan köy okullarının kapatıldığını aktaran Erva "22 Mayıs 2022'de Resmi Gazete yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle tek öğrencili okullara da öğretmen ataması yapıldı" dedi.

Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

"SALİH ÖĞRETMEN OLMASAYDI KIZIM DERSLERİNDEN GERİ KALACAKTI"

Zilan'ın babası Mehmet Şefik Patır da Cihan öğretmenin kızları için çok fedakarlık yaptığını, şimdi de mezraya yeni bir öğretmenin atanmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Salih Terim'in de Zilan'a iyi eğitim vereceğine inandıklarını bildiren Patır "Kış geliyor ve artık Cihan öğretmen buraya gelemeyecekti. Salih öğretmen gönderilmeseydi kızım derslerinden geri kalacaktı. İnşallah bundan sonraki süreç çok daha güzel olacak. Tek öğrenci için bize öğretmen gönderen, okul açan devletimize Allah zeval vermesin. Başta Sayın Bakanım olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Yeni öğretmenine ve kapanan okuluna kavuştuğu için büyük mutluluk yaşayan Zilan Patır da "Eskiden tek öğretmenim vardı şimdi ise iki öğretmenim oldu. Çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

"MUTLULUĞUMU TARİF EDEMEM"

Cihan Yakut ise duygularını "Mutluluğumu tarif edemem. Artık Zilan da öğretmenine kavuştu. Mezraya gelmek benim için de zor oluyordu. Önümüz kış, hiç gelemeyecektim. İnşallah öğretmeni ile çok iyi zaman geçirir. Böyle bir işe vesile olmanın mutluluğunu da ayrıca taşıyorum. Salih hocam mezraya alışana kadar hem ona hem de yine Zilan'a desteğimi sürdüreceğim. Kar yağıncaya kadar gelmeye devam edeceğim. Bundan sonraki süreçte inşallah birbirimize sahip çıkacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" sözleriyle anlattı.

Mezranın tek öğrencisi Zilan için okul açıldı

"ZİLAN'A SEVEREK EĞİTİM VERECEĞİM"

Eğitim hayatı boyunca böyle bir duruma şahitlik etmediğini anlatan Terim, şunları kaydetti: Sıra dışı ve bir o kadar da zor bir coğrafyada görev yapacağım. Bu durum bana engel değil, Zilan'a severek eğitim vereceğim. İnşallah ilerleyen yıllarda nice Zilanlarımız olur. Cihan hoca, fedakarlığı ile çıktığım bu yolda benim için rehber oldu. Onun bıraktığı yerden görevi devam ettireceğim. Eminim ki benden sonra da buraya nice öğretmenler gelecek ve aynı fedakarlıkları yapacaktır. Devletimiz diyor ki 'Nerede olursa olsun, tek bir öğrenci dahi olsa ben öğretmen gönderirim. Yeter ki sen eğitiminden geri kalma, ülkenin geleceğinden endişe duyma. Senin eğitimin için her türlü fedakarlığı senin için yaparım.' Böyle bir imkan verdikleri için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...