Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ömrü sadece 10 gün! Koparanın hayatını karartıyor

Yılda sadece bir kez açan ve sadece 10 gün yaşayabilen endemik Manisa lalesi, Spil Dağı Milli Parkı'nda yüzünü gösterdi. Koruma altındaki bitkiyi koparmanın cezası 699 bin 245 lira.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Manisa ile İzmir illeri arasında bulunan, 1517 metre yüksekliğe sahip Spil Dağı Milli Parkı'nda baharın habercisi olarak bilinen Manisa lalesi, havaların ısınmasıyla birlikte açmaya başladı. Her yıl genellikle 28 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında çiçek açan ve yaklaşık 10 gün canlı kalabilen laleler, ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Doğaseverler eşsiz güzelliği yerinde görmek ve fotoğraflamak için Spil'e çıkıyor.

Ömrü sadece 10 gün! Koparanın hayatını karartıyor
Başlık ResmiÖmrü sadece 10 gün! Koparanın hayatını karartıyor

"NEREDEYSE ARABA PARASI KADAR CEZASI VAR"

Spil Dağı Milli Parkı'nda açan Manisa lalesini görmek için gelen ziyaretçilerden Erdal Arslan, Manisa'nın meşhur lalelerini görmek için arkadaşlarıyla birlikte Spil'e çıktıklarını söyledi.

Arslan, "Senede bir açıyor zaten bu laleler. Sadece bunları görmek için bile gelmeye değer. Güzel bir doğa manzarası var. Sakın koparmayın, çünkü koparmanın cezası 700 bin liraya yakın. Bir araba parası kadar cezası var. Bu da ne kadar değerli olduğunu gösteriyor" dedi.

ÖNERİLEN HABERLER
"Doğu
EKONOMİ

"Doğu'nun muzu" olarak biliniyor, tam bir şifa deposu! Kilosu 400 liradan yok satıyor

Laleleri fotoğraflamak için geldiğini söyleyen Özcan Soydam ise, "Manisa'da çok değerli bir çiçek. Yılda bir kez açıyor. Fotoğrafını çekmek istedim. Koparmanın cezası da çok yüksek. Dalında olması daha güzel" diye konuştu.

Bir başka ziyaretçi de, "Fotoğraflarını çekmek bile güzel bir duygu. Umarım kimse koparmaz" ifadelerini kullandı.

Ömrü sadece 10 gün! Koparanın hayatını karartıyor
Başlık ResmiÖmrü sadece 10 gün! Koparanın hayatını karartıyor

CEZA 699 BİN 245 TL'YE YÜKSELDİ

Yetkililer, lalelerin doğadan koparılmasının biyolojik çeşitliliğe zarar verdiğini belirterek vatandaşları yüksek idari para cezasına karşı uyardı.
Koruma altındaki Manisa lalesini koparmanın cezası 2022'de 109 bin 593 TL, 2023'te 244 bin 315 TL, 2024'te 387 bin 142 TL, 2025'te 557 bin 212 TL olurken, 2026 yılında ise 699 bin 245 TL'ye yükseldi.

Ömrü sadece 10 gün! Koparanın hayatını karartıyor
Başlık ResmiÖmrü sadece 10 gün! Koparanın hayatını karartıyor
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.