Rio Karnavalı ne zaman, nedir 2024? Rio Karnavalı nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rio Karnavalı ne zaman, nedir 2024? Rio Karnavalı nedir?

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rio Karnavalı ne zaman 2024? sorusunun cevabı araştırılmaya başladı. Dünyanın en ünlü karnavallarından biri olan Rio Karnavalı'nın tarihi çok eskiye dayanıyor. Peki, Rio Karnavalı ne zaman, nedir 2024? Rio Karnavalı nedir? İşte haberin detayları...

Rio Karnavalı dünyanın en ünlü ve büyük karnavallarından biridir ve dünyanın dört bir yanından turistin en uğrak noktalarından biridir. Rio Karnavalı ne zaman 2024? sorusu araştırılmaya devam ediyor. Renkli kostümlere ve danslara sahne olan karnavalın hangi tarihlere denk geldiği merak ediliyor. Rio Karnavalı ne zaman, nerede 2024? Rio Karnavalı nedir?

RİO KARNAVALI NE ZAMAN 2024?

Rio Karnavalı, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde her yıl şubat veya mart aylarında düzenlenir. Rio Karnavalı, 2024 yılında 9 Şubat Cuma günü ila 17 Şubat Cumartesi günü arasında düzenlenecek. 

RİO KARNAVALI NEDİR?

Karnaval kelime anlamı olarak hristiyanların büyük perhizden önce farklı kostümler giyerek yaptıkları şenlik ve eğlence süresine verilir. Rio karnavalı, renkli kostümler, samba dansları, müzikler, sokak partileriyle geçer. Karnavalın en ünlü olayı büyük geçit törenidir. Özellikle Sambodromo Samba Okulu geçit töreni oldukça ünlüdür. Bununla beraber 12 samba okulunun dansları ve geçit törenleri gerçekleşir. Brezilya'nın kültürünün çeşitliliğini, rengini ve tutkusunu yansıtır. Rio Karnavalı nedeniyle Rio de Janeiro şehri ve Brezilya turistler için bir çekim merkezi haline gelir. Karnaval, Hristiyan inancında Paskalya öncesi olan Büyük Perhiz döneminden önce düzenlenir. İlk Rio Karnavalı'nın tarihi 1840'lara kadar götürülür. 

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...