Twitter ileride dönecek filmlerin fragmanını gösterdi; Hazır mıyız?

A -
A +
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi bahçesinde resim sergisi açarak Kâbe-i Muazzama’nın resimlerini yerlere saçan, üzerine Şahmeran görseli koyan LGBTİ’liler için şu açıklamayı yapmıştı:
"Boğaziçi Üniversitesi’nde Kâbe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!"
Twitter anında Bakan Soylu’nun bu tweet’ine sansür uyguladı. Sebep LGBTİ’lilere sapkın demesiydi.
Şimdi “Trump’ın tweetlerini yasaklayan bir Twitter Soylu’ya bunu haydi haydi yapar” diyemezsiniz.
Türkiye’ye, Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı’na bunu yapamaz.
Yapamamalı.
Yaptırılmamalı.
Üstelik ciddi bir sorun vardı ortada.
1-Twitter güya kendilerini ifade etmek için dindarların inançlarını aşağılayarak nefret suçu işleyen, üstelik Boğaziçi Üniversitesindeki dindar öğrencileri fişleyen LGBTİ’liler için kalkan olmuştu.
2-Twitter nefret suçu işleyen ve fişleme yapanları korumaktaydı ve kesinlikle sansür uygulamamaktaydı.
3-Öte yandan “Twitter Yüksek Adalet Mahkemesi” bilmeliydi ki SAPKIN ile SAPIK birbirinden farklı iki kelime. Örneğin sapkın dinden sapanlar için kullanılır. Sosyalist literatürde farklı mecralara gidenler için de. Sapmaktan gelir. Yani yoldan sapmak.
Fakat aradan iki gün geçti geçmedi Twitter bu kez MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tweetlerini yine aynı nedenle sansürledi.
Önceki gün ise gazeteci Emre Erciş’in hesabını askıya aldı.
Gazeteci Emre Erciş iki gün önce “Boğaziçi Üniversitesinde eylemleri kışkırtan ve organize eden öğretim üyelerini açıklayacağım” dedi ve sabaha karşı da Twitter hesabı askıya alındı.
Arkadaş bu nasıl bir bağlantıdır? Bu neyin hesabıdır? Bu net work nereden nereye uzanır, insan hayretler içinde kalıyor.
Kimsiniz ulan siz?
Evet, bu öğretim üyelerinin arasında başı çekenlerden biri de ilginçtir cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra’dan başkası değildi. Anlıyorsunuz bağlantıyı…
Emre Erciş hesabı askıya alınınca Süper Haber’den Mevlüt Yüksel’e konuşarak Ayşe Buğra ile birlikte 33 ismi verdi ve onların ne yapmaya çalıştıklarını anlattı. Bunların hepsi de “Barış bildirisi” adı altında PKK’ya destek bildirisine imza atmış isimlerdi. Çeşitli uluslararası dernek ve vakıflarla bağlantıları vardı. Türkiye’de kaos çıkarmak isteyen İngiltere, Almanya ve Amerika’dan finanse edildiklerini söyledi.
Dün Emre ile konuştum, çok ilginç bilgiler aktardı bana.
Mesela bunlardan biri olan Ersan Demiralp’in ilginç bir özelliğini açıkladı.
Ersan Demiralp okulda 15 Temmuz şehitleri için Kur’ân okutulmasına karşı çıkıp izin vermemiş ama PKK’nın Rojova etkinliğini onaylamıştı.
Boğaziçi Üniversitesi bu gibi öğretim üyeleri sayesinde adeta PKK üssü olmuştu. Hatta Kandil’e giden öğrenciler bile çıkmıştı okuldan.
Detayları Emre Erciş yeniden anlatacak. İsteyenler Mevlüt Yüksel’in haberini de okuyabilirler detaylı bilgilere sahip olabilmek için.
Ama Emre’nin hatırlattığı çok önemli bir durum var, buradan ben de Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun ve tüm hükûmet üyelerine hatırlatıyorum.
Twitter’da başta FETÖ’cüler olmak üzere MUAZZAM BOT HESAP DENİLEN SAHTE HESAP var.
Twitter’da bu ülkeden yana olan takipçisi yüksek hesaplarının sayısı da birkaç yüzle sınırlı. Herhangi bir olayın fitili ateşlendiğinde Twitter hepsini birden askıya alsa ne yapacaksınız?
B plânı, C plânı, D plânı var mı?
Başlıkta da belirttim.
Twitter bize bir iyilik etti ve ileride dönecek filmlerin fragmanını gösterdi.
Dediğim gibi, buna hazır mıyız? Hazır mısınız?
 

Fuat Uğur'un diğer yazısı
Evet, 15 Temmuz’u ABD yaptırdı; maşası FETÖ, Partnership’i de CHP’ydi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.