Meral Hanım ve Yüzüklerin Efendisi!

A -
A +
Meral Akşener dünkü konuşmasında “Memleketi Orta Dünya’ya çevirdiler” diyerek Türkiye'yi Yüzüklerin Efendisi filminde yaşanan olayların merkezi gibi gösterdi. 
Devamında, Türkiye'nin durumuyla filmin konusunu, saçma sapan örneklerle birbirine bağladı
Özetle dedi ki:
"Yüzük, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi; Sayın Erdoğan, yüzüğün sahibi; Almış yanına, ak sakallı Saruman’ı, Damat Gollum’u ve inşaatla uğraşan beş Nazgul’u, mutlak gücün, mutlak iktidarın peşinde…”
Dinlerken Meral Hanım'a acıdım!
Acıdım çünkü gördüğüm kadarıyla Meral Hanım, izlediği basit bir filmin konusunu ve o filmde rol alan oyuncuların hangi karakteri canlandırdığını dahi idrak edememiş.
Siyasette karakter bocalaması yaşayan birinin karakter konusunu bu kadar birbirine katıp karıştırması da normal aslında...
E, böyle birinin dünya sahnesinde sergilenen barbarlık oyununda Türkiye'nin ve Erdoğan'ın oynadığı rolü anlaması da beklenemez.
Yüzüklerin Efendisi üçlemesini izleyenler bilir.
Filmdeki en masum ve en iyi karakter Frudo Baggins'tir. Görevi, kendisine teslim edilen güç ve kötülük yüzüğünü Mordor Dağı'nda yok etmek üzere bir yolculuğa çıkar. Yanında ise onu çevresindeki saldırılardan koruyacağına dair söz veren Sam isimli arkadaşı vardır.
Ve ayrıca onları, dünyaya hükmetmeye niyetli Sauron'dan korumaya yemin etmiş ayrı hünerlere sahip 7 karakter korur.
Kötülüğü temsil eden cephede ise dünyaya hükmeden Sauron, arkadaşlarını satarak Sauron'a teslim olan Saruman isimli karakterler vardır. Yani Meral Hanım'ın iddia ettiği gibi Saruman iyiliğin değil kötülüğün tarafında olan biridir. Meral Hanım'ın bahsini ettiği Nazgullar ise Furdo Bagins'i öldürmek için arayan uçan yaratıklardır.
Ha bir de Gollum isimli bir yaratık karakteri vardır ki onun hikâyesi çok daha farkladır. Güç yüzüğünü şans eseri bulan ve yüzük sayesinde uzun zaman müthiş bir hayat yaşayan ama daha sonra yüzüğü kaybeden ve tekrar sahip olmak için mücadele eden çift karakterli bir yaratıktır Gollum...
Güç yüzüğünün yok edileceği Mordor Dağı'nın yolunu bilen tek kişi Gollum isimli yaratıktır. Bu nedenle Frudo, Mordor'a ulaşabilmek için çok istemese de Gollum'un kendisine yoldaşlık etmesine razı olur…
Filmi baştan sona anlatmayayım şimdi.
Yukarıda da dedim ya hani, Meral Hanım filmi izlemiş ama karakterleri ve o karakterlerin üstlendiği ölümcül rolü anlamamış.
Filmi Erdoğan'a ve Türkiye'ye uyarlamak gerekirse ancak şöyle tarif edebiliriz.
Evet, doğrudur, Cumhurbaşkanı'nın elinde bir güç yüzüğü vardır ama o güç yüzüğü Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi değildir. 
O yüzük düne kadar başta Amerika olmak üzere Avrupa'nın elindeydi. O güç yüzüğü sayesinde istedikleri zaman istedikleri şekilde darbe yapabiliyorlardı bu ülkede. Her seferinde vatanını ve milletini satan bir Saruman bulur ve onu harekete geçirirlerdi. 
Türk milleti uzun yıllar verdiği savaşlardan ve ödediği bedellerden sonra güç yüzüğünü yok etmesi için Erdoğan'a teslim etti. Erdoğan da yanına dava arkadaşlarını alarak bir yolculuğa çıktı.
Bu yolculukta kimi dava arkadaşları zaman zaman Gollum gibi davrandı. Tesadüf eseri, şans eseri bir zamanlar sahip oldukları güce tekrar sahip olmak istedi. 
Mesela, kimileri tekrar cumhurbaşkanı olmak istedi. Kimileri başbakan olunca partide tek güç olmak istedi. Mesela bazıları bir zamanlar cemaat olarak bildiğimiz FETÖ gibi ülkeyi yönetmek istedi ve Erdoğan'a bu yolculukta ihanet etti. 
Yani burada Gollum'u birilerine benzeteceksek bu isim Berat Albayrak olamaz. Olsa olsa Erdoğan sayesinde Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan sayesinde Başbakanlık ve Erdoğan sayesinde bakanlık koltuklarında oturanlara benzetebiliriz. Hatta biraz daha zorlarsak Bahçeli'ye ihanet eden Meral Hanım'ın bizzat kendisini dahi Gollum olarak görebiliriz.
Eğer Kara Büyücü Saruman'ı bir karaktere benzeteceksek, en çok Kemal Kılıçdaroğlu'na benzetebiliriz.
Ülkesini ve milletini bir çırpıda satıp, Avrupa'ya giderek ülkesini kötüleyen ve "Gelin Türkiye'ye operasyon yapın" diyerek dünyanın barbar ülkeleriyle iş birliği yapan, yeri geldiğinde FETÖ ve PKK ile dahi iş birliği yapan kendisi olduğuna göre Saruman karakteri CHP liderinin üzerine cuk oturur!
Meral Hanım bahsetmemiş ama aynı filmde Sauron'un emrinde olan ve girdiği bütün şehirlerde Nazgullar'la birlikte masum insanları katleden Ork'lar da vardır.
Eğer bu ‘ork’ları ve Nazgullar'ı birilerine benzeteceksek ancak PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye benzetebiliriz. Zira; Yüzüklerin Efendisi filminde masum insanların yaşadığı şehirlere saldıran ve on binlerce insanı katleden Nazgullar'la PKK'nın benzerliği tıpatıp aynı...
Yani özetle...
Güç yüzüğünün Erdoğan'ın elinde olduğu bellidir ama Erdoğan ve yanındakilerin kötülüğün tarafında olduğu tezi baştan sona yanlıştır. Nazgullar, Sarumanlar, Orklar ve daha nice karanlık temsilcileri Erdoğan'ın yanında değil, karşısındadır.
Meral Hanım yanındakilere bakarsa Türkiye’yi Orta Dünya’ya çevirmek isteyenlerle iş birliği yaptığını rahatlıkla görebilecektir.
Saruman'ın büyüsünden kurtulabilirse tabii...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.