20 Temmuz 2021

A -
A +
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir KKTC ziyareti olacak. Ayrıca Erdoğan burada bazı müjdelerin de verileceğini duyurdu.
Bu ziyaret esnasında Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizin korunması maksadı ile Lefkoşa’nın 40 km doğusunda bulunan Geçitkale SİHA Üssü hizmete alınacak. Hep birlikte izleyerek şahitlik edeceğiz, bu ziyaret ile atılacak taş birçok çakalın ulumasına sebep olacaktır.
Anadolu’nun doğal bir uzantısı olan Kıbrıs adası bir oldubitti ile ENOSİS denilen faşizan ve yayılmacı Yunan siyasetine kurban edilirse, Türkiye batı hattından sonra güney hattında da Yunan ve Batı tarafından kuşatılmış olacaktır.
 
DOĞU AKDENİZ SİYASETİ
 
Türkiye özellikle 2000’li yılların başlarından bu yana Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve GKRY’nin maksimalist siyaseti ile karşı karşıyadır. Doğu Akdeniz’in ve bu denizdeki limanların gelecekte önemini daha da artıracak olması, ayrıca buradaki zengin doğalgaz yatakları bölgede gerilimi daha da arttırmaktadır.
Tarih bize denizlerle bağlantısı olmayan ya da denizlerdeki gücünü muhafaza edememiş ülkelerin başat güç olma konumlarını ivedilikle yitirdiklerini veya küresel ya da bölgesel bir güç asla olamadıklarını hep göstermiştir. Romalılar, Endülüs, Abbasiler, Osmanlılar, Venedikliler, Cenevizliler, Fenikeliler hep bu Akdeniz havzasının medeniyetleri idi. Mısır, Kartaca, İspanya ve Fransa’nın üzerinde oluşan medeniyetler bu deniz havzası üzerinde oluşmuş medeniyetlerdir. Bundan sonra da ortaya çıkacak bölgesel ya da küresel güçlerin değişmeyecek niteliği denizler ile olan bağlantıları ve denizlerdeki gücü olacaktır.
 
İRFAN ORDULARI DA DEVREDE OLMALIDIR
 
Milletleri ve devletleri sadece silah sistemleri ve orduları değil asıl irfan orduları korur. Hem Türkiye’de hem de KKTC’de Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kahraman evlatlarının hayatlarını nasıl feda ettiklerini ve kahraman mücadelelerini iyi anlatmak gerekmektedir.
Bugün hâlâ kahraman Kıbrıs Türkü'nün Erenköy müdafaası yeteri kadar bilinmiyorsaKıbrıs’ta Müslüman Türk evladına reva görülen mezalim yeterince anlatılamıyorsa, Türkiye’de gençler Cengiz Topel’i bir cadde ya da okul ismi olarak biliyorsa ve tüm bu kötü tabloya inat adadaki Kıbrıs Devleti'nin ilk başkanı bir Rum Papaz olarak özellikle Ortodoks Kilisesinin bir projesi olarak hayata geçirilmiş ise gidecek çok yolumuz, aşacak çok engelimiz ve kucaklayacak çok zaferimiz vardır...
 
 
YUSUF ALABARDA'NIN DİĞER YAZISI:
ŞEYTAN DAHİ MÜSLÜMAN MİNTANI GİYMİŞ!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.