İzlanda cehennemi yaşıyor! Nehir gibi akan alevler her şeyi yuttu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İzlanda'da bugün patlayan bir yanardağın lav püskürttüğü tespit edildi. Yanardağ çevresindeki, turistik tesisler kapatıldı. Bugün meydana gelen patlamayla 3 ayda 3 yanardağ patlaması gerçekleşmiş oldu. Patlama sonucu açılan yaklaşık üç kilometrelik yarıktan lav fışkırıyor...

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki Grindavik kasabası yakınlarında son 3 ay içerisinde 3'üncü defa yanardağ patlaması meydana geldi.

İzlanda Meteoroloji Ofisi, yerel saatler 06.00 civarlarında patlayan bir yanardağın lav püskürttüğünü tespit etti. Lavların batıya doğru ilerlediği, Grindavik kasabasına ve bölgedeki enerji santraline yönelik tehdidin bulunmadığı kaydedildi.

İzlanda cehennemi yaşıyor! Nehir gibi akan alevler her şeyi yuttu

TURİSTİK TESİSLER KAPATILDI

Ülkede yayın yapan RUV televizyonunun haberine göre, yanardağa yakın bölgelerdeki bazı turistik tesisler kapatıldı.

İzlanda Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi yetkililerinden Vidir Reynisson, basına yaptığı açıklamada, yanardağ patlaması ihtimaline karşı bölgenin daha önce tamamen tahliye edildiğini aktardı.

İzlanda cehennemi yaşıyor! Nehir gibi akan alevler her şeyi yuttu

3 AYDA 3 YANARDAĞ PATLAMASI

Son gelişmeyle aynı bölgede son 3 ayda 3 kez yanardağ patlaması yaşandı. Yaklaşık üç kilometrelik bir yarıktan 80 metre kadar yukarı yükselen lavların şu an için yerleşim birimlerini ve yakındaki elektrik santralını tehdit etmediği belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

İzlanda'da art arda yaşanan depremlerin ardından yanardağ patlaması ihtimaline karşı 11 Kasım'da "acil durum" ilan edilmiş, yetkililer de ülkenin güneybatısındaki Grindavik kasabasında önlem olarak tahliye kararı almıştı.

Grindavik kasabası yakınlarında 18 Aralık 2023'te yanardağ patlaması meydana gelmiş ve 22 Aralık'ta ise tahliye edilenlerin evlerine dönmelerine izin verilmişti.

Aynı bölgede 14 Ocak'ta meydana gelen yanardağ patlamasının ardından lavların Grindavik'e ulaşması nedeniyle kasaba sakinleri tekrar tahliye edilmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...