Ülkenin en genç belediye başkanıydı! Suikasta kurban gitti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ekvador'un en genç belediye başkanı Brigitte Garcia, yanındaki çalışanı ile birlikte aracında silahlı saldırıya uğradı. İkisi de hayatını kaybetti.

Ekvador'un en genç belediye başkanı Brigitte Garcia ve bir çalışanı, pazar günü erken saatlerde bir arabanın içinde vurulmuş olarak bulundu.

SİLAHLA VURULMUŞLAR

Ulusal polis, San Vicente'nin 27 yaşındaki belediye başkanı Garcia ve iletişim müdürü Jairo Loor'un Manabi eyaletinde cesetlerinin bulunmasının ardından ölümlerini araştırdıklarını söyledi. Polisin yaptığı açıklamada, her ikisinin de kurşun yarası aldığı belirtildi.

Ülkenin en genç belediye başkanıydı! Suikasta kurban gitti - 1. Resim

SUİKAST OLARAK NİTELENDİRDİLER

Garcia, eski Devlet Başkanı Rafael Correa'nın Yurttaş Devrimi Hareketi partisine mensuptu. Correa ve partinin son seçimlerdeki başkan adayı Luisa Gonzalez, sosyal medya platformu X üzerinden Garcia'nın öldürülmesini bir suikast olarak nitelendirdi.
Gonzalez yaptığı paylaşımda "San Vicente Belediye Başkanı dostumuz Brigitte Garcia'ya suikast düzenlediklerini öğrendim" dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...