CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail'den BM temsilcisine suikast! İnsani yardımdan sorumlu komutan öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

Gazze, bugün yeni bir katliam haberine uyandı! İsrail ordusunun, bu sabah içindeki hastaları, sağlık personelini ve yerinden edilmiş insanları umursamadan doğrudan Şifa Hastanesini hedef alarak yeni bir savaş suçu işledi. 7 Ekim'den beri saldırılarını artırarak sürdüren İsrail, 4. hastane saldırısını gerçekleştirdi. Saldırıda 20 kişiyi ölürken 200 kişi ise tutukladı. Öte yandan Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması için dolaylı görüşmeler Doha'da yapılacak. İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) ile aşiretler arasında Gazze'nin kuzeyine insani yardımın koordinasyonundan sorumlu Yarbay Fayik el-Mebhuh'a suikast gerçekleştirdiği öğrenildi. İşte Gazze'den son dakika haberleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • BIDEN NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ
  • İSRAİL'DEN GAZZE'YE YARDIMDAN SORUMLU BM TEMSİLCİSİNE SUİKAST
  • HALKIN YARISI AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA
  • "1 MİLYONDAN AZLA KİŞİ RİSK ALTINDA KALABİLİR"
  • BM: GAZZE'NİN YÜZDE 70'İ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA
  • OXFAM: İSRAİL, UAD'NİN SOYKIRIM RİSKİNE KARŞI İNSANİ YARDIMLARIN ARTIRILMASI KARARINI İHLAL EDİYOR
  • 5 AYDA İSRAİL'E 35 BİN TON SİLAH VE MÜHİMMAT SEVKİYATI YAPILDI
  • MOSSAD HAMAS'IN ATEŞKES TEKLİFİNİ GÖRÜŞMEK ÜZERE KATAR'A GİDİYOR
  • GAZZE'DE ÖLDÜRÜLENLERİN 13 BİNDEN FAZLASI ÇOCUK
  • İSRAİL ORDUSU FİLİSTİNLİLERDEN GÜNEYE GİTMELERİNİ İSTEDİ
  • "İSRAİL AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANIYOR"
  • CAN KAYBI 31 BİN 726'YA YÜKSELDİ
  • UTRECHT'TE 14.000 ÇOCUK AYAKKABILI FİLİSTİN'E DESTEK SERGİSİ
  • İSRAİL, 80 KİŞİ GÖZALTINA ALDI
  • İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELDİ
  • 'KATLİAMI DURDURUN' ÇAĞRISI
  • HAMAS'TAN KATLİAMA İLİŞKİN AÇIKLAMA
  • 'HASTANE BASKINI SAVAŞ SUÇUDUR'
  • GAZZE'DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI: İSRAİL'İN ŞİFA HASTANESİ'NE YAPTIĞI ULUSLARARASI İNSANCIL HUKUKUN AÇIK İHLALİDİR
  • İSRAİL GAZZE'DEKİ ŞİFA HASTANESİ'E BASKIN DÜZENLEDİ
  • GAZZE'NİN KUZEYİNE İKİNCİ İNSANİ YARDIM KONVOYU GİRDİ
  • ABD MERKEZ KOMUTANLIĞI, GAZZE'YE HAVADAN YARDIM HAZIRLIĞI YAPTI

18.03.2024 21:30

BIDEN NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 45 dakikalık görüşmede Gazze konusu ele alındı. Netanyahu, İsrail'in bütün hedeflerine ulaşana kadar saldırılarını sürdüreceğini belirtirken, Biden, "Refah'a saldırı hata olur" dedi.


18.03.2024 20:41

İSRAİL'DEN GAZZE'YE YARDIMDAN SORUMLU BM TEMSİLCİSİNE SUİKAST

Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler (BM) ile aşiretler arasında Gazze'nin kuzeyine insani yardımın koordinasyonundan sorumlu Yarbay Fayik el-Mebhuh'un suikasta uğradığı açıklandı. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre suikastı İsrail gerçekleştirdi. Açıklamada: "İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardımın götürülmesi ve sağlanması için aşiretler ve UNRWA ile koordinasyondan sorumlu Yarbay Fayik el-Mebhuh'u suikastle öldürerek yeni bir suç işledi." ifadesini kullandı.


18.03.2024 18:05

Batı Kudüs'te toplanan onlarca Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudi, zorunlu askerlik karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler tramvay yolunda oturma eylemi gerçekleştirerek yolu trafiğe kapattı. İsrail polisi göstericilere müdahale etti.

Gazze'de son durum... İsrail'den BM temsilcisine suikast! İnsani yardımdan sorumlu komutan öldürüldü - 1. Resim


18.03.2024 17:58


HALKIN YARISI AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA

Birleşmiş Milletler (BM), 'insan yapımı bir felaket' diye tanımladığı Gazze'de halkın yarısının açlıkla karşı karşıya kaldığını, bunun şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı olduğunu bildirdi.


18.03.2024 17:00

🔴"1 MİLYONDAN AZLA KİŞİ RİSK ALTINDA KALABİLİR"

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de insanlar açlıktan ölüyor ve çok daha fazla gıdanın girişine izin verilmediği takdirde 1 milyondan fazla kişi risk altında kalacak.


18.03.2024 15:14

BM: GAZZE'NİN YÜZDE 70'İ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA

BM raporuna göre Gazze'nin kuzeyinde nüfusun yüzde 70'i felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya bulunuyor.


18.03.2024 14:00

OXFAM: İSRAİL, UAD'NİN SOYKIRIM RİSKİNE KARŞI İNSANİ YARDIMLARIN ARTIRILMASI KARARINI İHLAL EDİYOR

İngiltere merkezli Oxfam'dan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik yardımları sistematik olarak engellediği belirtildi.

Uluslararası toplumun ise bu durumla mücadele etmek yerine Gazze'ye havadan yardım atmak ve denizden yardım sağlamak gibi daha az etkili yöntemlerle meşgul olduğu aktarılan açıklamada, İsrail'in engellediği yardımlar arasında oksijen, kuvöz, su ve dezenfektan gibi ürünler bulunduğu kaydedildi.


18.03.2024 13:53

5 AYDA İSRAİL'E 35 BİN TON SİLAH VE MÜHİMMAT SEVKİYATI YAPILDI

Israel Hayom gazetesinde yayınlanan haberde, 7 Ekim'den bu yana çoğu ABD'den olmak üzere çeşitli ülkelerden 300'den fazla uçak ve yaklaşık 50 gemiyle 35 bin ton silah ve mühimmatın İsrail'e geldiği belirtildi.

Gazze'de son durum... Ateşkes yakın mı? İsrail medyası son dakika olarak duyurdu - 1. Resim

İsrail'in ana silah tedarikçisinin ABD olduğu ve olmaya devam ettiği, silah sevkiyatının küçük bir kısmının ise diğer bazı ülkelerinden yapıldığı kaydedildi.

ABD'nin söz konusu silah sevkiyatının Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail ordusuna açık desteğinin kanıtı olduğu ve aynı şekilde kuzey cephesinde Hizbullah'a karşı savaş hazırlığına da destek verdiği ifade edildi.


18.03.2024 13:54

🔴MOSSAD HAMAS'IN ATEŞKES TEKLİFİNİ GÖRÜŞMEK ÜZERE KATAR'A GİDİYOR

İsrail'den Kanal 12'nin televizyonunun haberine göre, Mossad Direktörü David Barnea'nın liderliğindeki İsrail müzakere heyeti Hamas'ın ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifine Tel Aviv'in cevabını iletmek ve dolaylı müzakereler için bugün Doha'ya gidiyor.

Gazze'de son durum... Ateşkes yakın mı? İsrail medyası son dakika olarak duyurdu - 2. Resim

Katar'a giden İsrail heyeti, müzakereleri yürütebilmesi için güvenlik kabinesi tarafından yetkilendirildi. Kanal 13'ün İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, "müzakerelerin uzun ve zorlu geçeceği, güvenlik kabinesi ve hükümetin müzakere heyetine istediği tüm yetkileri tanımadığı" aktarıldı.

Öte yandan, Haaretz gazetesi, İsrail'in ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakereleri doğrudan Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ile yapacağını öne sürdü. Haberde, Hamas'ın Gazze'deki lideri Sinvar ile esir takası müzakerelerinin en az 2 hafta sürmesinin beklendiği, ateşkes ve esir takasına ilişkin öneriler üzerinde yapılan değişikliklerin onaylanmasının ise 24 ila 36 saat sürebileceği belirtildi.


18.03.2024 13:13

GAZZE'DE ÖLDÜRÜLENLERİN 13 BİNDEN FAZLASI ÇOCUK

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İsrail'in saldırdığı Gazze'de 13 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü bildirdi.

Gazze'de son durum... Ateşkes yakın mı? İsrail medyası son dakika olarak duyurdu - 3. Resim

"Gazze'de 13 binden fazla çocuk öldürüldü" ifadesini kullanan Sözcü Elder, ateşkes sağlanması için çağrısını yineledi.


18.03.2024 12:46

İSRAİL ORDUSU FİLİSTİNLİLERDEN GÜNEYE GİTMELERİNİ İSTEDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Şifa Hastanesi'ne düzenlenen baskından saatler sonra X platformundan yaptığı açıklamada, "bölgedeki insanların acil bir şekilde buradan ayrılmaları ve güneye doğru hareket etmeleri gerektiğini" bildirdi.

Gazze'de son durum... Ateşkes yakın mı? İsrail medyası son dakika olarak duyurdu - 4. Resim

Adraee, "Rimal Mahallesi ve Şifa Hastanesi sakinleri ile çevresindekilerin derhal batı yönünde Reşid Caddesi üzerinden güneye yönelmeleri ve El-Mevasi'deki insani bölgeye ulaşmaları gerektiğini" ifade etti.

Öte yandan İsrail'in "Kanal 13" televizyonu, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 80 Filistinliyi alıkoyduğunu aktardı.


18.03.2024 11:56

"İSRAİL AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANIYOR"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Gazze, savaştan önce en büyük açık hava hapishanesiydi. Bugün ise en büyük açık hava mezarlığı. On binlerce insan için bir mezarlık ama aynı zamanda uluslararası insancıl hukukun en önemli ilkelerinin birçoğu için de bir mezarlık." dedi.


18.03.2024 11:30

🔴CAN KAYBI 31 BİN 726'YA YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 164 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 81 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 116 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 31 bin 726'ya, yaralı sayısının da 73 bin 792'ye ulaştığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı ayrıca enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını kaydetti.


18.03.2024 10:34

UTRECHT'TE 14.000 ÇOCUK AYAKKABILI FİLİSTİN'E DESTEK SERGİSİ

Hollanda'nın Utrecht kentindeki bir meydanda, İsrail'in Filistin'e saldırılarında hayatını kaybeden çocukları temsilen 14.000 çocuk ayakkabısı sergilendi.

Gazze'de son durum... İsrail'den 4. hastane baskını! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim


18.03.2024 10:00

İSRAİL, 80 KİŞİ GÖZALTINA ALDI

The Times of Israel haber sitesi, bu sabahki Şifa Hastanesi'ne düzenlenen saldırının ardından 80 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.


18.03.2024 09:52

🔴İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail devlet televizyonu KAN'ın İsrail ordusuna dayandırdığı haberinde, "Hamas yetkilileri tarafından kullanıldığına dair alınan istihbaratın ardından Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlendiği" ifade edildi. Haberde, "İsrail güçleri sağlık kompleksinden (Şifa Hastanesi) açılan ateşe maruz kaldı ve aynı şekilde karşılık vererek 2 kişiyi yaraladı." ifadesi kullanıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerleri ile iç istihbarat birimi Şabak (Şin-Bet) güçlerinin Şifa Hastanesi'nde "terörist faaliyetleri engellemek ve saldırganları yakalamak için çalıştığını" öne sürdü. Adraee, "operasyon ve kuşatma sırasında ordu güçlerine Şifa Hastanesi'nin içinden ateş açıldığını, buna ateşle karşılık verildiğini ve saldırganların yaralandığını" iddia etti.


18.03.2024 09:44

'KATLİAMI DURDURUN' ÇAĞRISI

Sağlık Bakanlığı, Gazze kentindeki Şifa Hastanesine baskın düzenleyen İsrail askerlerinin ateş açması sonucu birçok Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve yaralamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gazze'de son durum... İsrail'den 4. hastane baskını! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim

Açıklamada, Şifa Hastanesinin kapısında yangın çıktığı, hastaneye sığınan kadın ve çocuklar arasında dumandan etkilenenler olduğu ve iletişimin kesildiğine dikkat çekilerek, çok sayıda sığınmacının özel ameliyathane binası ile 8 numaralı binadaki acil durum bölümünde mahsur kaldığı vurgulandı.


18.03.2024 08.30

🔴HAMAS'TAN KATLİAMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Hamas, İsrail ordu güçlerinin Şifa Hastanesine baskın düzenlemesine ilişkin Telegram hesabından yazılı açıklama yaptı.

İsrail ordusunun, bu sabah içindeki hastaları, sağlık personelini ve yerinden edilmiş insanları umursamadan doğrudan Şifa Hastanesini hedef alarak yeni suç işlediği belirtilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de işlediği suçların ve Filistin halkına karşı sürdürdüğü imha savaşının, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'ya ve ordusuna herhangi bir zafer imajı sağlamayacağı kaydedildi.

Bu yapılanların, savunmasız sivilleri hedef alarak herhangi bir askeri başarıya ulaşma konusundaki kafa karışıklığının ve umudun kaybolmasının bir ifadesi olduğu değerlendirmesine yer verilen açıklamada, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin İsrail ordusuna karşı harekete geçmemesinin, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım ve etnik temizlik savaşını sürdürmesine yeşil ışık yaktığına dikkat çekildi.


18.03.2024 04.00

'HASTANE BASKINI SAVAŞ SUÇUDUR'

Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti, İsrail ordusunun Şifa Tıp Kompleksi'ni (Şifa Hastanesi) tanklarla, insansız hava araçlarıyla (İHA) ve silahlarla basarak içeride ateş açmasını, "İsrail'in sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme yönündeki kasıtlı niyetini doğrulayan" savaş suçu olarak nitelendirdi.

Gazze'de son durum... İsrail'den 4. hastane baskını! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim

Gazze'deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, sabahın erken saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi'ne tanklar, ağır silahlı askerler ve insansız hava araçlarıyla baskın düzenleyerek hastanenin içinde ateş açmaya başladığı, bunun yaralılar, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar arasında korku ve paniğe yol açtığı kaydedildi.


18.03.2024 03.30

GAZZE'DEKİ SAĞLIK BAKANLIĞI: İSRAİL'İN ŞİFA HASTANESİ'NE YAPTIĞI ULUSLARARASI İNSANCIL HUKUKUN AÇIK İHLALİDİR

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Eş-Şifa Tıp Kompleksi'ni (Şifa Hastanesi) yoğun ateş eşliğinde kuşattığını belirterek, hastaneye yönelik yapılanları uluslararası insancıl hukukun açık ihlali olarak nitelendirdi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ne yönelik yaptıkları uluslararası insancıl hukukun açık ihlali olarak nitelendirildi.

Şifa Hastanesi'ne saldırının amacının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sağlık sistemini çökertmek olduğu kaydedilen açıklamada, hastanedeki sağlık personelinin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarından İsrail güçleri sorumlu tutuldu.


18.03.2024 03:00

🔴İSRAİL GAZZE'DEKİ ŞİFA HASTANESİ'E BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 164 gündür sürerken, 7 Ekim’den bu yana 4’üncü kez Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki yaklaşık 30 bin kişinin sığındığı Şifa Hastanesi’ne baskın düzenledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun baskın sırasında 20 kişiyi öldürdüğünü belirterek, 200 kişiyi de tutukladığını söyledi.

Baskın sırasında 1 İsrail askerinin öldüğünü belirten Hagari, Şifa Hastanesi’nde para ve silah bulduklarını iddia etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 02.00’de düzenlenen baskında çok sayıda ölü ve yaralının olduğu ifade edilmiş, hastane avlusunda İsrail tanklarının bulunduğu, hastanenin özel cerrahi binasına füze fırlatıldığı ve ateş açıldığı belirtilmişti.


18.03.2024 02.00

GAZZE'NİN KUZEYİNE İKİNCİ İNSANİ YARDIM KONVOYU GİRDİ

Gazze'nin kuzeyine ikinci insani yardım konvoyu girdi. Yardımları taşıyan tırlar, Salahuddin Caddesi üzerinden Gazze'nin kuzeyine ulaştı. Getirilen yardımlar Cibaliye’nin doğusundaki UNRWA deposuna indirildi. Cibaliye Kampına ulaşan 9 tırın 2'sinin un yüklü olduğu, diğerlerinin ise içlerinde konserve olduğu belirtildi.


18.03.2024 01.30

ABD MERKEZ KOMUTANLIĞI, GAZZE'YE HAVADAN YARDIM HAZIRLIĞI YAPTI

ABD Merkez Komutanlığı, Florida eyaletinin Tampa kentinde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet C-17 Globemaster III uçağını Gazze'ye havadan insani yardım indirmek üzere hazırladı.

Gazze'de son durum... İsrail'den 4. hastane baskını! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 3. Resim

Gazze'nin kuzey bölgelerine indirilecek olan yardım paketleri yaklaşık 28.000 öğün yemek ve 17.250 litre su içeriyor.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...