Köprü ve otoyol ücretleri zamlandı! İşte bugünden itibaren geçerli olacak geçiş ücretleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Köprü ve otoyol ücretleri zamlandı! İşte bugünden itibaren geçerli olacak geçiş ücretleri

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Karayollları Genel Müdürlüğü, yeni yılda geçerli olacak zamlı köprü ve otoyol geçiş fiyatlarını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, 1 Ocak 2024 saat 00.00’dan itibaren yeniden düzenlendi.  

KGM’den yapılan açıklamada, “Geçiş ücretlerinde, 2022’de Üretici Fiyat Endeksi’ndeki yüzde 97,72 yükselişe rağmen düzenleme yapılmamış, geçiş ücretleri 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana uygulanmıştır. Bakım onarım masraflarının artması sebebiyle,  KGM tarafından işletilen otoyol ve Boğaz köprülerinin geçiş ücretleri yüzde 76, özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri yüzde 50 artırılmıştır” denildi. Buna göre, KGM’nin işlettiği otoyollarda otomobil için en düşük geçiş ücreti 9 TL, en yüksek geçiş ücreti 84 TL, Boğaz köprüleri tek yön otomobil geçiş ücreti ise 15 TL olarak belirlendi. YİD projelerine ait köprülerin otomobil için geçiş ücretleri ise; 1915 Çanakkale Köprüsü’nde 295 TL, Osmangazi’de 290 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsünde ise 35 TL oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...