Emlak - Emlak
10 Aralık 2023 - 04:06

Hafriyatsız şömine keyfi nasıl yapılır?

Evlerde ilk ısınma aracı olarak kullanılan şömineler; soba, kalorifer ve doğalgazın hayatımıza girmesi ile yalnızca bir dekorasyon fikri olarak hafızalarda kaldı. Ancak son yıllarda alternatiflerinin çoğalması ve kurulumun kolay yapılması ile yeniden evlerde tercih edilir oldu. Biz de bu hafta şömine alternatiflerini, fiyatlarını ve kullanım çeşitlerini sizler için topladık.
Emlak - Emlak
10 Aralık 2023 - 03:53

Gayrimenkulün finans ihtiyacına ‘fon’ çözümü

Son yıllarda hızla büyüyen Portföy Yönetim Şirketleri, ellerinde bulundurdukları 103 milyar dolarlık sermaye ile gayrimenkul sektörünün finans problemine çözüm oluyor. Kâr-zarar ortaklığına dayanan sistem ile inşaat projeleri ve AVM’ler yeniden ayağa kalkıyor. Fonlardaki yabancı yatırımcılar ülke ekonomisine ayrıca katkı sağlıyor.
Emlak - Emlak
03 Aralık 2023 - 04:27

Depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedelerin yeni evlerine kavuşması için çalışmalar hızla sürüyor. Bu çerçevede depremin hemen ardından temelleri atılan konutların bir kısmı vatandaşlara teslim edildi.
Emlak - Emlak
03 Aralık 2023 - 03:58

Piyasa rayına oturdu, kiralar düşüşe geçti

Hükûmetin konut piyasasındaki fahiş fiyat artışlarına karşı aldığı tedbirler meyvelerini veriyor. Bu doğrultuda başta büyükşehirler olmak üzere son iki aydır kiralık konut fiyatları ardı ardına yüzde 4’lük bir düşüş gösterdi. Ekonomi yönetimi 2024 yılında düşüş eğiliminin süreceğini ifade ediyor.
Emlak - Emlak
26 Kasım 2023 - 05:20

Küçük detaylar ile büyük tasarruf: Hem cebinizi hem ülkemizi düşünün

Ev veya iş yerlerinizde basit yöntemlerle enerji israfının önüne geçebilirsiniz. Bu sayede faturalarınızı düşürebilir, ülkenin cari açığına katkı sunabilirsiniz. Kombi veya radyatör bakımlarınızı yaparak ya da elektronik cihazlarınızı prizden çıkararak bile enerji tasarrufu yapmanız mümkün.
Emlak - Emlak
26 Kasım 2023 - 04:11

Evinizi kışa hazırlamak çok kolay

Kış aylarının olumsuz hava şartlarıyla birleşen soğuk ve kasvetli havası, genellikle dış ortamlarda vakit geçirmeyi sevenleri oldukça olumsuz etkiliyor. Evinizi küçük dokunuşlarla kış aylarına hazırlayarak; yaşadığınız mekânı daha eğlenceli ve huzurlu hâle getirmek ise tamamen sizin elinizde.
EMLAK - EMLAK
23 Kasım 2023 - 16:16

Polat Levent Exclusive Levent’in yeni sembolü olacak

Polat Gayrimenkul, İstanbul’un seçkin semti Levent’te cok ozel bir projeyi hayata geçiriyor: Polat Levent Exclusive.
EMLAK - EMLAK
19 Kasım 2023 - 02:44

İş yeri ve arsa yatırımlarına ilgi artıyor

Konut sektöründeki satış performansının düşmesi iş yeri ve arsa alımlarını artırdı.
EMLAK - EMLAK
19 Kasım 2023 - 02:19

Yabancı düşmanlığı konutu vurdu

Konut sektöründe yaşanan finansman sıkıntısı ticareti durdurdu. Yabancı konut alıcılarından sağlanan döviz girdisinin önemi ortaya çıktı. Bazı kesimlerin hedefe koyduğu yabancı yatırımcılar konut sektöründen elini çekti. Alım yapanlar ise satıp ülkelerine dönmeye başladı. Geçen yıl 67 bin satış ile ülkeye 6 milyar dolar döviz girdisi sağlanmıştı. Bu yıl ise yabancı yatırımcılar sadece 30 bin konut aldı.
EMLAK - EMLAK
13 Kasım 2023 - 17:41

KDV'den muaf arsa satışı hangi illerde? KDV'den muaf tutulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsaları nasıl alınır?

KDV'den muaf arsa satışları başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı KDV'siz arsa satışı detayları merak ediliyor. 44 ilde arsa satışa çıkarıldı. Peki, KDV'den muaf arsa satışı hangi illerde? KDV'den muaf arsa satışlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar KDV'den muaf tutulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsaları nasıl alınır merak ediliyor. İşte KDV'den muaf arsa satışları hakkında detaylar...
EMLAK - EMLAK
12 Kasım 2023 - 03:01

Dönüşümün yeni yol haritası belirlendi

Kentsel dönüşümde yeni bir evreye geçildi. Meclis’te kabul edilerek yasalaşan yeni kanun dönüşüm sürecindeki birçok engeli bertaraf ediyor. Yeni Kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; riskli binaların tespiti ve dönüşümü ile ilgili net kararlar alabilecek. Bu sayede dönüşüm çok daha hızlı gerçekleşecek. İşte bütün detaylar…
EMLAK - EMLAK
12 Kasım 2023 - 02:49

Yalıtımsız binalar hem cebe hem ekonomiye zarar

Türkiye’de kullanılan enerjinin yüzde 33’ü binalarda tüketildiği hâlde yalıtım karnemiz oldukça kötü. Ülke genelinde binaların yüzde 80’inde ısı yalıtımı yok.
EMLAK - EMLAK
05 Kasım 2023 - 02:56

Site otoparklarındaki şarj istasyonu çıkmazı

Elektrikli araç kullanımının artması site otoparklarında istasyon krizine sebep oluyor. Kat malikleri ve yönetimler arasında sıkıntılar yaşanıyor. Elektrikli otomobili olanlar istasyon kurmak isterken, olmayanlar ise bu duruma karşı çıkıyor. İşte 10 soruda yaşanan sürecin özeti ve cevapları…
EMLAK - EMLAK
05 Kasım 2023 - 02:03

Konut sektörü rayına oturuyor

Pandemi süreci ile başlayıp bugüne kadar gelen konut sektöründeki fahiş fiyat artışları normale dönüyor.
EMLAK - EMLAK
22 Ekim 2023 - 02:28

Depreme karşı yenileniyoruz

12. Kalkınma Planı’nda ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘yeni yapılara’ ayrı bir başlık açıldı. Bu doğrultuda TOKİ’nin 5 yıl içinde 500 bin yeni konut inşa edeceği açıklandı. Plan çerçevesinde depreme hazırlık ve barınma ihtiyacına çözüm konuları dikkat çekti. Öte yandan yeni inşaat projelerinin ekonomik canlanmaya da vesile olması bekleniyor.
EMLAK - EMLAK
22 Ekim 2023 - 02:05

Yeni yılda satış rekoru gelebilir ama!..

Finansman sorunu, yüksek fiyatlar ve düşük satışlar sebebiyle 2023 yılından umduğunu bulamayan gayrimenkul sektörü, 2024 yılına umutlu bakıyor. Sektör temsilcileri birikmiş bir alım talebi olduğunu ifade ederek “Bugün hem yatırım hem de barınma ihtiyacı ile konut sektörü en güvenli liman pozisyonunda” diyor.
EMLAK - EMLAK
15 Ekim 2023 - 02:40

Prefabrik yapılardaki en büyük soru: Ağır çelik mi, hafif çelik mi?

Çelik evlere ilgi gün geçtikçe artıyor. Maliyet olarak hemen hemen betonarme evler ile aynı rakama ulaşan bu evler, depreme dayanıklı olmaları sebebiyle son döneminde göz bebeği hâline geldi. Çelik ev alımı veya yapımında en fazla merak edilen konuların başında ‘Hafif çelik mi?’ ‘Ağır çelik mi?’ sorusu geliyor…
EMLAK - EMLAK
15 Ekim 2023 - 01:54

Gayrimenkulde devlet sahada

Gayrimenkul piyasasının rayına oturması; her türlü fiyat artışı ve fırsatçılığın önüne geçilmesi adına devlet dört koldan gereken mücadeleyi veriyor. Sektör, son bir yılda fahiş kira artışlarının önüne geçilmesinden kentsel dönüşüme, dar gelirlilerin ev sahibi olmasından yüksek site aidatlarına kadar her türlü denetim ve kampanya ile kontrol altında tutuluyor.
EMLAK - EMLAK
08 Ekim 2023 - 02:55

Maliyetler uçtu, müteahhit zorda

Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturan müteahhitler, girdi maliyetlerindeki yükselişten şikâyet ediyorlar. “Bugün bir projenin maliyeti geçen yıla göre iki kat arttı” diyen sektör oyuncuları “Sektörün yavaşlaması ekonomiye olumsuz yansıyor” açıklaması yapıyor. Arsa maliyetlerinin dört, usta yevmiyelerinin üç, hazır beton, demir ve çimento fiyatlarının iki kat artması yaşanan problemi gözler önüne seriyor…
EMLAK - EMLAK
08 Ekim 2023 - 02:37

Metropollerde daire tipleri küçülüyor

Son yıllarda konut fiyatlarının da artması ile birlikte vatandaşlar tarafından gelen taleplerde de değişiklikler görülmeye başladı.
EMLAK - EMLAK
08 Ekim 2023 - 01:52

Enflasyon düşüşü ile kira piyasası rayına oturacak

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için devreye alınan yüzde 25’lik kira zam sınırı, geçen temmuz ayında bir yıl daha uzatılmıştı. Bu sayede kira fiyatlarındaki yükselişin bir nebze olsun önüne geçildi.
Başa Dön Sona Git