İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Kilise saldırganları DAEŞ'li

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Kilise saldırganları DAEŞ'li

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 30 ayrı adrese yapılan baskında 47 şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Yakalanan iki saldırganın yabancı uyruklu olduğunu belirten Yerlikaya, "Saldırganların DAEŞ'li olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne bugün pazar ayini sırasında maskeli iki kişi silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırıda 52 yaşında bir kişi hayatını kaybederken, İçişleri Bakanlığı geniş çaplı soruşturma başlattı. Kiliseye yapılan saldırı sonrasında 2 katil zanlısı da gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin son detayları paylaştı. Bakan Yerlikaya 30 ayrı adrese yapılan baskında 47 şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Yakalanan iki saldırganın yabancı uyruklu olduğunu belirten Yerlikaya, "Saldırganların DAEŞ'li olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

YERLİKAYA: DAEŞ'Lİ OLDUKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Basın mensupları... Sarıyer'de gerçekleştirilen saldırıda Tuncer Cihan adlı vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olaydan sonra yaptığımız açıklamada faillerin en kısa sürede yakalanacağını belirtmiştim. İstanbul Emniyetimiz kapsamlı bir çalışma başlattı.

30 ADRESTE 47 GÖZALTI

Gün boyu ekiplerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi, 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak cinayet zanlısı iki şahıs yakalandı. Saldırganların ikisi de yabancı uyruklu. Biri Rusya biri Tacikistan uyruklu. Saldırganların DAEŞ'li olduğunu değerlendiriyoruz.

SALDIRGANLARIN İFADESİ ALINACAK

Olayın üzerinden 24 saat geçmeden zanlıları yakalayan Emineyet birimlerimize teşekkür ediyorum. Saldırganların ifadesi alınacak ve olayın perde arkası aydınlatılacaktır."

Öte yandan Kiliseye yapılan saldırının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak'ı arayarak faillerin yakalanması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...