Usta sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı! Doktorundan sağlık durumuyla ilgili açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Magazin Haberleri  / Anadolu Ajansı

Usta Sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı. İnanır'ın bu sabah inme geçirdiği ve bilincinin kapalı olduğu belirtildi. MR çekilecek sanatçıya, test sonucuna göre tedavi uygulanacağı aktarılırken, ünlü oyuncunun doktoru yaptığı açıklamada "Yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil" dedi.

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Kadir İnanır, Beykoz'daki ikametinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. İnme geçiren İnanır'ın bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Usta sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı - 1. Resim

BU SABAH İNME GEÇİRDİ, BİLİNCİ KAPALI

Alınan bilgiye göre, bu sabah inme geçiren İnanır'ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Hastanede beyin tomografisi ve MR çekilecek sanatçıya, test sonucuna göre tedavi uygulanacak.

Usta sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı - 2. Resim

“BEYİN DAMARINDA TIKANIKLIK TESPİT EDİLDİ”

Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam basın açıklaması yaptı. Sağlam açıklamasında “Sabah saatlerinde sevgili sanatçımız Kadir İnanır ambulansla hastanemize geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. Nöroloji doktorumuz, anestezi doktoru, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisinden oluşan ekibimiz hızlıca toparlandı. İlk değerlendirmede, geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildi, beyni besleyen ana damarda tıkanıklık tespit edildi” dedi.

Usta sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı - 3. Resim

“İŞLEM ÇOK BAŞARILI GEÇTİ”

İlk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildiğini kaydeden Başhekim Sağlam, “Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülerinde de işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beynin beslenmesi şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakıma alındı. İlk 24- 48 saat içerisinde bir uyandırma yapılmayacak gelişebilecek komplikasyonlar olmadığı sürece. İşlem çok başarılı geçti. Entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin şu bilgiyi paylaştı:

“Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sn. Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Usta sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı! Doktorundan sağlık durumuyla ilgili açıklama - 4. Resim

JÜLİDE KURAL: GÜÇLÜDÜR VE BU SÜRECİ ATLATACAKTIR

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama da 23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural'dan geldi. İnanır'ın çok güçlü olduğunu ve bu süreci atlatacağını belirten Kural, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır, 24 Mart Pazar sabahı saat 09.30 sularında rahatsızlanmış ve hızlıca en yakın sağlık kuruluşu olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Hızlıca yapılan tetkiklerde beyin damarında pıhtı tespit edilmiş olup hekim ve sağlık çalışanlarının olağanüstü emeği, ilgisi ve çabasıyla müdahale edilerek pıhtı temizlenmiştir. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam eden Kadir İnanır’ın durumu stabildir. Benim ve sizlerin de bildiği gibi Kadir İnanır güçlüdür ve bu süreci de hepimizin desteğiyle atlatacaktır. Tüm halkımızdan ricam Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili yalnızca doktorlarının ve benim yapacağım açıklamaların dikkate alınmasıdır. Sağlık durumu hakkında düzenli bilgilendirme yapacağım. Saygılarımla.”

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Öte yandan yoğun bakım servisinde tedavisi süren Kadir İnanır'a zamanında müdahale edildiği ve usta sanatçının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 

22 GÜN HASTANEDE KALMIŞTI

Usta oyuncu Kadir İnanır, 2022 yılında aniden rahatsızlanınca ambulansla hasteneye getirilmişti. Acil serviste yapılan tahlil ve tetkikleri sonucu İnanır, beyin damarında pıhtı atması tespit edilip, yoğun bakıma alınmıştı. 22 günün ardından tedavisi tamamlanan usta oyuncu, taburcu edilerek evine gönderilmişti.

Usta sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı - 3. Resim

182 SİNEMA FİLMİ, 12 TELEVİZYON DİZİSİ…

1967 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"'nda finale kaldı, 1968 düzenlenen Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda da birinci oldu.[2] Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray'la başrolleri paylaştı. Daha sonra Şoray'la birçok film daha çevirerek Türk sinemasının erkek yıldızları arasına girdi. 

Oynadığı filmlerin içeriği konusunda da etkili olan İnanır genellikle onurlu, özverili ve güçlü erkek tiplerini canlandırdı. Toplam 182 sinema filminde ve 12 televizyon dizisinde rol alan İnanır'ın en uzun soluklu dizisi Marziye adlı yapım oldu. 1995-1996 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Böyle Gitmez adlı bir haber programının sunuculuğunu yaptı.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ekrem ERGÜL 24 Mart 2024 11:20

Allah şifalar versin inşallah. Yavaş yavaş bizim jenerasyon kalmıyor. Bizden sonraki nesil maalesef saygının sevginin olmadığı bir nesil olacak. İyiki biz o güzellikleri yaşamışız.

Sonraki Haber Yükleniyor...