Advertorial - Advertorial
11 Şubat 2022 - 09:45

Konya Büyükşehir 28 ilçeye 3 yılda 2 milyar 151 milyon TL yatırım yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında merkez dışındaki 28 ilçede 3 yılda hayata geçirilen yatırımları düzenliği toplantıda değerlendirdi. Programda ilçelere yapılan yatırımları sunumla anlatan Başkan Altay, “Sorumluluk alanımıza giren ilçe ve mahallelerimizde 3 yılda 2 milyar 151 milyon liralık yatırım yaptık. Yeni Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan şehir olan Konya’mızda, ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla yaptığımız çalışmalar ilçelerimizin kalkınmasına, insanımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlıyor.” diye konuştu.
Advertorial - Advertorial
23 Aralık 2021 - 00:00

Bursa büyük buluşmaya hazırlanıyor

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa, tüm kent dinamikleriyle birlikte yeni yılda yapılacak birbirinden özel etkinlik ve gösterilere hazırlanıyor.
Advertorial - Advertorial
22 Aralık 2021 - 14:45

5 büyükşehirde en ekonomik su Bursa’da

Sağlıklı, kesintisiz ve ekonomik içme suyunu Bursa’nın her köşesine ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı su tarifeleri kıyaslandığında Türkiye’nin en büyük 5 şehri arasında suyu en ekonomik şekilde vatandaşla buluşturan belediye oldu.
Advertorial - Advertorial
17 Aralık 2021 - 10:48

Aşkın şehri Konya her mevsim başka güzel

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın yüzyılları aşan sevgi ve kardeşlik anlayışıyla her sene milyonlarca misafiri ağırlayan Konya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle her mevsim bir başka güzel olduğunu söyledi.
Advertorial - Advertorial
17 Kasım 2021 - 18:13

Bursa’nın termali Avrupa vitrininde

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu Avrupa Tarihi Termal Kentler Ağı (EHTTA-European Historical Thermal Towns Association) genel kurul toplantısı Fransa’nın termali ile ünlü Vichy kentinde gerçekleşti. Toplantıda Bursa’nın termal değerleri vitrine çıkarıldı.
Advertorial - Advertorial
17 Kasım 2021 - 09:21

Bursa'ya bir 'gençlik' ödülü daha

Gençleri merkeze alan projeleri ve gönüllülük hareketiyle daha önce Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ‘Genç Dostu Şehir' ödülüne layık görülen Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de gençliğe yönelik projeleriyle AK Parti Genel Merkezi tarafından ödüllendirdi. AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Gençlik Projeleri Yarışması'nda ödüle değer görülen Bursa'nın ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.
Advertorial - Advertorial
09 Kasım 2021 - 16:17

Bursa artık çini ve ipekle de UNESCO’da

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Bursa, şimdi de çini ve Bursa ipeğinin ön planda olduğu ‘zanaat ve halk sanatları’ dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil oldu. Böylelikle Bursa, dünya gelinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na üye 295 şehir arasında yer aldı.
Advertorial - Advertorial
02 Kasım 2021 - 16:49

Tarihin önündeki engeller kalkıyor

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan en önemli alanlarından olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen binalardan birinin daha yıkımı tamamlandı.
Advertorial - Advertorial
21 Ekim 2021 - 14:08

Bursa İpeğine can verecek yeni proje

Osmanlı döneminde Avrupa saraylarını süsleyen, 30 yıl önce Gümrük Birliği’ne girişle birlikte üzerindeki fonların kaldırılmasıyla üretimin durma noktasına geldiği Bursa İpeği, yeniden ihtişamlı günlerine dönüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BEBKA ile birlikte hayata geçireceği ‘İpek Şehri Bursa: Kırsal Kalkınma Projesi’ ile Bursa İpeği, nostaljik bir ürün olmanın ötesinde endüstriyel ticari ürüne dönüştürülecek, aynı zamanda istihdama da katkı sağlayacak.
Advertorial - Advertorial
11 Ekim 2021 - 21:36

8. Konya Bilim Festivali'ne 250.000 ziyaretçi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Konya Bilim Festivali tamamlandı. Açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da ziyaret ettiği festival, Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden 250 bin bilim meraklısına ev sahipliği yaptı.
Advertorial - Advertorial
29 Eylül 2021 - 22:42

Konya GastroFest 1-3 Ekim’de Konya’nın kadim yemek kültürü dünyaya tanıtılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi 1-3 Ekim tarihleri arasında Konya GastroFest düzenleyerek Konya’nın kadim yemek kültürünün tanıtımını yapacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Temamız dünya üzerinde türbesi bulunan ilk aşçı olan Ateş Baz-ı Veli Hazretleri’ne ithafen ‘Aşçı Dede’ olacak. Sloganımız ise ‘Benim Şehrimde Yemek Bir Medeniyettir.’ Festivalimize Türkiye’den ve dünyadan önemli şefler katılacak.” dedi.
Advertorial - Advertorial
14 Ağustos 2021 - 18:24

Öğrenciye de esnafa da tam destek

​Bursa Büyükşehir Belediyesi, bakkal, ayakkabıcı ve hazır giyimcilerin ardından şimdi de kırtasiyeciler için yeni bir destek paketini devreye alıyor. İhtiyaç sahibi 20 bin aileye verilecek 150’şer liralık eğitim destek çekleriyle hem kırtasiyeci esnafı kazanacak, hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzü gülecek.
Advertorial - Advertorial
26 Temmuz 2021 - 17:37

Sporun yeni adresi açılışa hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım'a kazandırılan Vakıf Bera Kent Parkı bünyesinde yer alan ve içinde futbol sahaları, basketbol, boks ve güreş branşlarına özel spor salonları ile eğitim salonlarının bulunduğu Spor Kompleksi, açılış için gün sayıyor.
Advertorial - Advertorial
14 Temmuz 2021 - 10:09

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden büyük destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesine Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden büyük destek. 7 ilçedeki 7 ayrı noktaya uygulanan havuzlar ile okul bahçeleri adeta tatil köyüne döndü.
Advertorial - Advertorial
25 Haziran 2021 - 07:01

2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmette

Bursa’da 19’uncu yüzyılda Osmanlı mimarisinin tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanıldıktan sonra konut olarak değerlendirilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlanan 200 yıllık bina, restorasyonun ardından Hüsnü Züber Evi Muradiye Gençlik Merkezi olarak hizmete açıldı.
Advertorial - Advertorial
15 Haziran 2021 - 16:15

Bursasu sınırları aşıyor

Kalitesi ve yumuşak içimiyle tüketicinin tercihi haline gelen Bursasu, ihracat ile büyüyor.
Advertorial - Advertorial
08 Haziran 2021 - 10:23

Müsilaj ekonomi için mercek altında

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi tarafından Marmara Denizi’nde çevre felaketine yol açan müsilajın tarım başta olmak üzere farklı alanlarda ekonomiye kazandırılması çalışmalarına sahada start verildi. Büyükşehir Belediyesi’nin deniz temizleme aracıyla akademisyenler tarafından denizden müsilaj numuneleri alındı.
Advertorial - Advertorial
09 Nisan 2021 - 21:25

Aydem Yenilenebilir Enerji'nin Halka Arzında Talep Toplama Tarihleri 19-22 Nisan

40 yılı aşkın geçmişi ve sektöre kazandırdığı ilklerle Türkiye’de enerji sektörünün öncü ve lider oyuncuları arasında yer alan Aydem Enerji’nin, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş’nin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapılan başvurusu onaylandı.
Advertorial - Advertorial
29 Mart 2021 - 18:08

İncirlik’te havaya ateş eden çocuklar paniğe neden oldu

Adana’da 10. Tanker Üs Komutanlığı yakınında 3 çocuğun havaya ateş açması polisi alarma geçirdi.
Advertorial - Advertorial
29 Mart 2021 - 00:56

Termal Turizm yatırımlarla kabuk değiştirdi

Türkiye’nin ekonomik gücüne güvenerek yatırımlarına ara vermeyen 26 yıldır termal turizmin lider şirketlerinden olan Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, yatırımı erteleyen işadamlarına “Yatırımı durdurmayın. Şimdi yatırım yapmazsanız ne zaman yapacaksınız” tavsiyesinde bulundu. Yaptığı tavsiyenin gereğini önce kendisi yaparak örnek olmak istediklerini söyleyen Karaderili, Yalova’da Terma City’nin çevre arazisine yapılacak olan 20 milyon dolarlık yeni yatırımın da müjdesini verdi. Karaderili, yeni tesis ile birlikte istihdam sayılarını yüzde 40 oranında artıracaklarını belirterek, “Yeni projeyle Yalova’ya yapılan yatırım miktarı 180 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkacak” dedi.
Advertorial - Advertorial
25 Eylül 2020 - 16:30

Nakşibendi Lideri Şeyh Mehmet Pehlivanlı Hakka yürüdü

1993 Yılından beri tasavvuf yolunda irşad vazifesiyle hizmet eden dünyanın dört bir yanında talebeleri ve sevenleri bulunan Şeyh Mehmet Pehlivanlı Kayseri Hacılar ilçesi, Uluyer mevkiindeki Rabbani Dergahında 3 Eylül 2020 Perşembe günü ikindi vakti saat 4 sularında kalp rahatsızlığı vesilesiyle Hakkın Rahmetine kavuşmuştur.
Başa Dön Sona Git