AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz Balıkesirli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz Balıkesirli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Belediye Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz kaç yaşında, nereli? Yücel Yılmaz'ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Yücel Yılmaz'ın vaatleri nedir? AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz'ın hayatı ve biyografisi

AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz'ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Yücel Yılmaz Balıkesirli mi, kimdir? Yücel Yılmaz nereli, kaç yaşında?

YÜCEL YILMAZ KİMDİR?

1975 yılında dünyaya gelen ve şuanda 48 yaşının içinde olan Yücel Yılmaz eğitimini Balıkesir’de tamamlamıştır. Daha sonra Eskişehir’de üniversite eğitimi alan Yılmaz, İktisat ve Ticaret Politikası üzerine Yüksek Lisansını bitirmiştir. Üniversite döneminde, üniversite öğrenci senatosu başkanlığı yapmıştır. Askerliğini Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde Asteğmen olarak bitirmiştir. Halen Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları'nı kurmuştur. Yücel Yılmaz, ticari hayatına başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı farklı okullarda İngilizce Öğretmenliği de yaptı.

AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz Balıkesirli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

Ticari hayatının belli bir döneminde farklı derneklerde faaliyet gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz; Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapmıştır. Karesi Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı olmasından sonra Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır. Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde ise Karesi Belediye Başkanı seçilmiştir.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi'dir. Ayrıca, UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Eş Başkanlığı’nı yürüten Yücel Yılmaz, Türkiye belediyelerini temsil etmek üzere Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi’ne seçilmiştir. Kurulmasında da önderlik ettiği Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne de başkanlık yapmakta.

Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babası olan Yücel Yılmaz, 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmiştir. 

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...