İsmail Yağcı kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Araştırmacı, Tarihçi, Yazar İsmail Yağcı hayatını kaybetti…

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İsmail Yağcı kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Araştırmacı, Tarihçi, Yazar İsmail Yağcı hayatını kaybetti…

Biyografi Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Türkiye Gazetesi yazarı, TGRT programcısı Araştırmacı, Tarihçi, Yazar İsmail Yağcı vefat etti. Vefatından sonra İsmail Yağcı’yı tanımayanlar arama motorlarında İsmail Yağcı kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularını, sevenleri ise İsmail Yağcı neden vefat etti? sorusunun cevabı araştırdılar. İşte o detaylar…

Türkiye Gazetesi’nde ve TGRT’de yıllarca yazarlık yapan ve programlar hazırlayan İsmail Yağcı vefat etti. İsmail Yağcı’nın vefatından sonra arama motorlarında “İsmail Yağcı kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?” soruları araştırılmaya başlandı. İsmail Yağcı derin tarih bilgisi ile hazırladığı programlar ve köşe yazıları ile milyonlarca insana ulaşmayı başarmıştır. İlk olarak Rehber Ansikopedileri’ni hazırlayan ekibe dahil olan İsmail Yağcı daha sonra TGRT FM ve TGRT Huzur TV’de programlar hazırladı. İşte İsmail Yağcı hakkında merak edilenler ve biyografisi…

İsmail Yağcı kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Araştırmacı, Tarihçi, Yazar İsmail Yağcı hayatını kaybetti…

İSMAİL YAĞCI KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDADIR?

İsmail Yağcı 1941 yılında Kırşehir’in Mucur ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini memleketinde yaptıktan sonra Kuleli Askerî Lisesine girdi. 1960’da Kara Harp Okulunu, 1961’de Muhabere (Haberleşme) okulunu, 1974’de İTİA (İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi) bitirdi. 1982 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerin muhtelif kademelerinde komutanlık yaptıktan sonra Millî Savunma Bakanlığı hesap müfettişliğine alındı.

1961-1982 senelerinde çeşitli rütbelerle Muhabere subayı olarak muhtelif birliklerde komutanlık yaptı. 1982-1984 arasında Milli Savunma Bakanlığı hesap müfettişliği görevinde bulundu. 1985'de Muhabere Albaylığından kendi isteği ile emekli oldu. Bu arada, 1974'de İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Muhasebe bölümünü bitirdi. İsmail Yağcı TGRT FM radyosu program yapımcılığı ve TGRT huzur televizyonu program yapımcılığını yapıyordu. 1994'den beri Türkiye Gazetesi'nde haftalık köşe yazıları yazıyordu.

İsmail Yağcı’nın cenazesi dün ikindi namazını müteakip İhlas Marmara Evleri 1.  Kısım Camii’inden kaldırıldı.

İsmail Yağcı kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Araştırmacı, Tarihçi, Yazar İsmail Yağcı hayatını kaybetti…

turkiyegazetesi.com.tr’de yer alan bilgilere göre: Programlarını sunmadan evvel anlatacağı mekânı kendi imkânları ile gezer, çevre halkı ve esnafla tanışır, zemini hazırlardı. Ona bir kameraman ve bir montajcı yeterdi. Çok iyi hazırlandığı için günde 5-6 bölüm sunabilir, mekân tanıtmakla kalmaz taşları konuşturur, zikrolunan zeminde geçen hadiseleri kendine has babacan üslubu ile anlatırdı. Halk insanıydı, bir bekçiyi, seyyar satıcıyı bazen bir çocuğu muhatap alır; onları programın içine katardı.

Türkiye gazetesinde her hafta Çınaraltı isimli bir köşe hazırlar, okuyuculara “Vay be bak bunu duymamıştım” dedirten mevzular aktarırdı. Anadolu çocuğuydu, ziraattan, hayvancılıktan anlardı. İhlas Vakfının vekâletle kestiği hayvanları o seçerdi, şöyle baktı mı sığırın kilosunu tahmin ederdi, kesilir, tartılır; onun dediği çıkardı.

Bitkilere karşı büyük bir ilgisi ve bilgisi vardı. İhlas Holding önündeki bahçeyi o tanzim ederdi. Eliyle dikip büyüttüğü manolya her sene aynı gün çiçek açar bundan büyük mutluluk duyardı. Bazıları da bizim bahçıvanlara tarih programı yaptırdığımızı sanırdı. Matbaacılığa karşı büyük bir hevesi ve merakı vardı, bilhassa forma tasnifi ve harmanlama hususunda ustaydı.

Eşini dostunu da alır gelir, dinî, millî kitapları hazırlarken muhteşem sohbetler yapardı. Televizyon çekimlerinin izin belgesi almak gibi (Diyanet'ten, vilayetten, emniyetten, vakıflardan, müzelerden) sıkıntılı bir tarafı vardı. Bunları bizzat takip eder, kapı çalmaktan, insanlarla tanışmaktan hoşlanırdı. Bakarlar ağır kâmil bir albay emeklisi, ona zorluk çıkarmazlardı. Zaten bir süre sonra izlenme oranı arttı, talep onlardan gelmeye başladı. Kendisi ile yola çıkmak zevkti, kalınacak yerleri evvelce ayarlar, nerelere gidilecek, kimlerle konuşulacak, hepsi planlıydı.

Yemeyi yedirmeyi sever, iyi yer, iyi çalışırdı. Hayranları sadıktı, kaçırdıkları programın kasetini ararlardı. Rastladılar mı “İsmail Hoca'm” diye koşar, eline kapanırlardı. El öptürtmez, onlara arkadaşça davranırdı.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalçın Alpaslan 6 Şubat 2024 19:32

Allahü teala rahmet eylesin

ŞEREF TÜRK 6 Ocak 2024 21:52

ALLAH CC rahmetiyle muamele eylesin, yıllarca severek izledik ve halen eski programlarına rast geldikçe izliyorum. Biz İsmail hocadan razıydık ALLAH'da CC razı olsun. Amin...

Tarih Asigi10 Aralık 2023 18:03

Üzülmemek elde mi her yönüyle değerli bir araştırmacı ve tarihi asigiydi. Yüksek saygilarimi arz ediyor Allah'tan gani gani rahmet diliyorum.

Salih acar 2 Kasım 2023 14:23

Arap camiinde restorasyon çalışması yaparken bir gün orada gördüm tarih belgeseli çekiyorlardı İsmail abi hoş geldin dedim bu kadar görüşmem oldu oda hoş bulduk dedi çok mütevazı gördüm tgrt de belgesel programını hep izledim Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun iyi insandı

Yurdagül yıldız 27 Eylül 2023 14:23

Büyük bir kayıp bizim için Allah'tan rahmet diliyorum

Zafer Üzmez 21 Eylül 2023 06:45

Rabbim mekanını cennet eylesin.Sizlere sabırlar diliyorum. Gerçek bir koca çınar daha aramızdan ayrıldı.

Sonraki Haber Yükleniyor...