NATO ve Afgan güçlerinin üssüne saldırı

/ Kaynak: AA
NATO ve Afgan güçlerinin üssüne saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde Taliban tarafından NATO ve Afgan güçlerinin askeri üssüne düzenlenen saldırılarda 6 kişi öldürüldü.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abdulzai AA'ya yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde Gane Hel ilçesinde NATO ve Afgan güçlerinin ortak kullandığı bir üsse Taliban militanları tarafından intihar ve silahlı saldırılarının düzenlendiğini, olayda 6 militanın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Saldırılarda NATO ve Afgan güçlerinin zarar görmediğini ifade eden sözcü, "Taliban militanları patlayıcı dolu bir aracı, üssün giriş kapısında patlattı, sonra 5 intihar eylemcisi üsse girdi ve çatışma başladı, yarım saat süren çatışmada, saldırıyı düzenlenen Taliban üyeleri Afgan ve NATO güçleri tarafından öldürüldü" dedi.
Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahed ise e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Nangarhar kentindeki NATO ve Afgan güçlerinin üssüne düzenlenen saldırıyı üstlenerek, çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldürüldüğünü iddia etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...