Yunanistan'da çiftçi eylemi

/ Kaynak: AA
Yunanistan'da çiftçi eylemi

DÜNYA Haberleri  / AA

Güvenlik kuvvetleri ile çiftçiler arasında arbede yaşandı, 4 kişi gözaltına alındı.

Yunanistan'da hükümetin tarım alanına getirdiği yeni vergilere karşı çıkan çiftçiler ile güvenlik kuvvetleri arasında gerginlik yaşandı. Patras-Pirgos karayolu üzerindeki Marathias kavşağını kapatan çiftçilere, polisin göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği ve 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride, çiftçilerin, "Tarımcılığı yok etmeyin" sloganları attığı öğrenildi. Thessalia bölgesi çiftçilerinin öncülüğünde ülke genelinde gerçekleştirilecek eylem kapsamında, çiftçilerin bugünden itibaren başta Atina-Selanik karayolu olmak üzere, ana arterlerde bazı noktaları traktörleriyle kapatmaları ve birçok yerde gösteriler düzenlemeleri bekleniyor.
Hükümetin, yardım anlaşmaları karşılığında uygulamaya koyduğu reformlar kapsamındaki yeni tarım politikasını protesto eden çiftçiler, çiftçi ailelere 20 bin avroya kadar vergi muafiyeti uygulanmasını, bankalara olan borçlarının yüzde 30 oranında kesilmesini ve üretim maliyetinin azaltılması için önlem alınmasını talep ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...