Yunanistan'ı Türkiye'ye verelim kurtulalım

Yunanistan'ı Türkiye'ye verelim kurtulalım

DÜNYA Haberleri

Fransız Le Point dergisi, Yunanistan'ın çok şımarık bir devlet olduğunu yazarak kurtarılma formülünü açıkladı: Yunanistan'ı Türkiye ye geri verelim

Fransız nbsp;Le Point nbsp;dergisi, genel yayın Müdürü Franz-Olivier Giesbert nbsp;imzasıyla yayımlanan haberde, hem Avrupa'dan milyarlarca euro kredi alan ve hem de Avrupa'ya çatan Yunanistan'ı kurtarma formülü açıklandı. Derginin başyazısında yayınlanan makalede 400 yıl boyunca Osmanlı döneminde hakimiyetinde kalan ve hiçbir ekonomik derdi olmayan Yunanistan'ın yüzde 8 oranında büyümesi ve yüzde 18 oranında artan ihracatıyla tekrar Türkiye'ye verilmesini istendi.
Kendisini besleyen Avrupa'nın elini ısırıyor
Giesbert, şunları ifade etti: "Yunanistan, bağımsızlığını kazandığı 1832 yılına kadar yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde kaldı. Böyle ekonomik kriz dertleri de yoktu. nbsp;Avrupa Birliği Yunanistan'ı kurtarmak için elinden ne geliyorsa yaptı. Borç krizi içinde batmaması için yüz milyarlarca nbsp;euroyu bu ülkeye akıttı ve akıtacak. Ancak Avrupa ona yardım ettikçe o Avrupa'ya kızıyor. nbsp;Tıpkı 6 Mayıs'ta olduğu gibi. Avrupa karşıtı radikal sol Syriza partisi, seçimlerde hızlı bir şekilde yükseldi. Syriza'nın 17 Haziran'da yapılacak seçimlerde ilk parti konumuna yerleşmesi bekleniyor.
Syriza partisinin ekonomi için önerdiği çözümlerin aptalca ve gülünç olması ne fark eder? Geçen yıl borçlarının Gayri Safi milli hasılaya oranı yüzde 165 olarak açıklanan Yunanlılar sıkı tasarruf önlemlerini duymak bile istemiyor. Bu durumda gerçekten kendi kendilerine kurtulmak isteyip istemediklerini sormamıza bile izin vermiyorlar. Syriza partisi, Avrupa'nın zararına olan Yunanistan'a yardımlarını kesmesi halinde, ülkesinin Rusya ile yakınlaşmasını sağlayacakmış. Madem öyle, o halde neden Çin, Venezuela veya Katar'la bir yakınlaşma olmasın ki? nbsp; Belki de Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasçısı olan Türkiye, bir kez daha kendini feda edebilir. Yüzde 8 oranındaki büyümesi ve yüzde 18 oranında artan ihracatlarıyla Türkiye'nin inanılmaz ekonomik performansı Türkiye'ye, Yunanistan'ı doğrultacak ülke olma hakkın ı kazandırmıyor mu?Yunanistan'ı tekrar Türkiye'ye geri verelim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...