Kanada'da mahsur kalan Türk gemicilere yardım ulaştırıldı

/ Kaynak: AA
Kanada'da mahsur kalan Türk gemicilere yardım ulaştırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Montreal'de Türklerin kurduğu vakıf, yiyecek ve su sıkıntısı çeken 12 gemiciye yardım ulaştırdı

Kanada'da çalıştıkları gemide, gemi sahibi şirketle ortaya çıkan sorun nedeniyle mahsur kalan ve yaşadıkları mağduriyetle bir anda Kanada gündemine gelen 12 Türk gemiciye Montreal'deki İslam'a Davet Vakfı sahip çıktı.Kanada'nın Sorel limanında demirli Panama bandıralı "Phoenix Sun" isimli gemide çalışmak üzere gelen, ancak mağdur olan 12 Türk gemiciye gıda yardımı ulaştıran İslam'a Davet Vakfı Başkanı Nazif Metin, geminin kaptanı Semih Özkan ve çalışanlarla bir araya geldi. Getirdikleri yardım paketlerini gemiye çıkaran Başkan Nazif Metin ve Yardımcısı Cengiz Koçak, daha sonra tüm ekiple birlikte yemek yedi ve sohbet etti.Yaşadıkları zor günleri geride bırakmak isteyen Semih Özkan, artık sadece ödenmeyen maaşlarını alıp Türkiye'ye dönmek istediklerini söyledi. Günlerce yemeksiz ve temiz içme suyu olmadan yaşadıklarını, aylardır da paralarını alamadıklarını söyleyen Kaptan Özkan, "Ödenmeyen paralarımızdan başka bir sıkıntımız kalmadı. Kanada makamları paramızı şirketten alıp bize verecek. Artık sadece paramızı alıp eve gitmek istiyoruz" dedi.
İslam'a Davet Vakfı Başkanı Nazif Metin de "Bizler buradayız. Her türlü ihtiyacınızda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizler, elçiliğimiz, Sorel halkı, belediyesi, Kanada makamları, mağduriyetlerinizin giderilmesi için gereken her şeyi yapıyor" diye konuştu.
"Phoenix Sun" isimli gemiyi götürmek üzere işe alınan 12 Türk gemici, nisanda geldikleri Kanada'da, gemi firmasının 60 bin doları geçen liman ücretlerini ödememesi nedeniyle aylardır gemide zor şartlar altında yaşıyordu. Türk gemicilerin sorunlarının çözülmesi için Türkiye'nin Ottowa Büyükelçiliği de devreye girmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...