HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanada'daki 'deli dana' paniği

Kaynak:
Kanada'daki 'deli dana' paniği

DÜNYA Haberleri  / 

Bir çiftlikte görülen, "deli dana" hastalığı nedeniyle bazı ülkelerin Kanada'dan sığır ve dana ürünlerini almayı durdurduğu bildirildi.

Kanada Gıda Denetim Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "deli dana" olarak adlandırılan Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE) vakası nedeniyle Tayvan, Güney Kore, Peru ve Belarus'un sığır ve dana ürünlerini almayı durdurduğu belirtildi. Söz konusu ülkelerin, Kanada menşeli sığır ve dana ürünlerine de yasak koyduğu kaydedildi.
Öte yandan Endonezya da Kanada'dan yaptığı, gıda olarak tüketilmeyen sığır ve dana ürünlerinin ithalatına yasak getirdi.
Ülkede ilk kez 2003 yılında görülen "deli dana" salgını, Kanada'nın Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü tarafından 2007 yılında "kontrollü BSE riski olan ülke" kategorisine alınmasına neden olmuştu. Kanada Gıda Denetim Ajansı, Ulusal BSE Gözetim Programı aracılığıyla saptanan vakanın, Dünya Sağlık Örgütü ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütüne bildirildiğini duyurmuştu.
Bu arada Kanada Gıda Denetim Ajansı tarafından başlatılan ve BSE saptanan hayvanın nasıl enfekte olduğunu saptamaya yönelik soruşturma da devam ediyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...