Yemen'de Husiler'in saldırında 4 çocuk hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Yemen'de Husiler'in saldırında 4 çocuk hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de, Şii Ensarullah Hareketi'nin Taiz kentine düzenlediği saldırıda 4 çocuk hayatını kaybetti.

Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Taiz kentine düzenlediği saldırıda 4 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.
Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler Taiz'in sivil yerleşim birimi Sayne bölgesinde havan topu ile düzenledikleri saldırıda 4 çocuk hayatını kaybetti, birçok sivil yaralandı.
Hastaneye kaldırılan yaralıların sayısına ilişkin bilgi verilmedi.
Aden ile Sana arasında yer alan stratejik öneme sahip Taiz kentinde, yaklaşık 6 aydır Husiler ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri, birkaç ay önce büyük kısmında kontrolü sağladığı kentin giriş kısımlarının ise Husilerin denetimi altında olduğu ifade ediliyor.
Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç gibi uluslararası kurumlar Husileri, Taiz'e gıda ve ilaç girişini engellemek ve bölgeyi abluka altına almakla suçluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...