Paris'teki saldırıda Türk vatandaşı Elif Doğan da hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Paris'teki saldırıda Türk vatandaşı Elif Doğan da hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın başkenti Paris'te dün meydana gelen terör saldırılarında Türk asıllı Elif Doğan da hayatını kaybetti.

AA muhabirine bilgi veren kaynaklar, saldırıda Belçika vatandaşları Milko Jozic ve Elif Doğan'ın öldüğünü söyledi. Doğan'ın Belçika vatandaşlığının yanı sıra Türk vatandaşlığı da olduğu öğrenildi. 
Belçika doğumlu Elif Doğan, saldırılarda hayatını kaybeden tek Türk olurken, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin daha önce yaptığı açıklamada, ölenler arasında bir Türk vatandaşının yer almadığı ifade edilmişti. Fransız makamlarının Doğan'ı hayatını kaybedenler arasında Belçikalı olarak kayda aldığı ifade edildi.   
Belçika'da yayımlanan La Meuse gazetesine göre, saldırılar sırasında Paris'te oldukları bilinen Elife Doğan ve erkek arkadaşı Milko Jozic'ten cuma gecesinden beri haber alınamıyordu. Belçika'nın Liege bölgesinden olan Milko Jozic ve Elife Doğan, 4 aydır Paris'te teröristlerin kalabalığa ateş açtığı Bataclan konser salonu yakınlarında yaşıyordu. Milko Jozic'in eski eşi, arkadaşlarının çiftin yaşadıkları apartmana gittiklerini ancak evde kimsenin olmadığını söylemişti.
Haberde, Elif Doğan'ın bu sabah Paris'te bir toplantısı olduğu, ancak katılamadığı, Milko Jozic'in de bu sabah Çin'e gideceği ancak check-in yaptırmadığı kaydedilmişti.
- Elif Doğan'ın Urla'daki babaevinde yas var 
Saldırıda hayatını kaybeden Türk asıllı Elif Doğan'ın İzmir'in Urla ilçesindeki ailesi, büyük üzüntü yaşıyor. 
Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan Belçika doğumlu 28 yaşındaki Elif Doğan'ın babası Kemal Doğan, kızının Belçika'daki bir iş ve işçi bulma kurumunda çalıştığını, ayın belli günlerinde de işi gereği Fransa'ya gittiğini anlattı. 
Kızının, konser alanının yakınında çalıştığı iş yerine ait bir konutta kaldığını belirten Doğan, kızıyla en son dün internet üzerinden görüştüğünü ifade etti. Saldırı sonrası tedirginlik yaşadıklarını ve kızlarına ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Kemal Doğan, "Saldırı nedeniyle bu sabah içimize kurt düştü. Aradığımız kurumlardan detaylı cevap alamadık. Akşam saatlerinde ise internetten kızımızın yaşamını kaybettiğini öğrendik. Belçika Dışişleri Bakanlığı da öldüğünü açıkladı" dedi. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...