'Güvenliğimizin DAEŞ'i yok etmemize bağlı olduğu açık hale geliyor'

/ Kaynak: AA
'Güvenliğimizin DAEŞ'i yok etmemize bağlı olduğu açık hale geliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

'Güvenliğimizin DAEŞ'i Irak'ta olsun, Suriye'de olsun geriletmemize, nihayetinde de yok etmemize bağlı olduğu giderek daha açık hale geliyor'

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Güvenliğimizin DAEŞ'i Irak'ta olsun, Suriye'de olsun geriletmemize, nihayetinde de yok etmemize bağlı olduğu giderek daha açık hale geliyor" dedi.
Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 16 Kasım Pazartesi günü yapacağı ikili görüşmede, kendisini DAEŞ'le mücadeleye destek vermeye çağıracağını söyledi.
Rusya'nın DAEŞ dışındaki Esed muhaliflerini hedef aldığını ve bu konuda Rusya ile anlaşmazlık içinde olduklarını ifade eden Cameron, Putin'le 16 Kasım Pazartesi günü gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmede kendisine, "Bak, DAEŞ'i yok edersek Rusya'da da, İngiltere'de de daha güvende olacağımız konusunda anlaşabiliriz en azından. Odaklanmamız gereken şey bu" diyeceğini aktardı.
Cameron, "Güvenliğimizin DAEŞ'i Irak'ta olsun, Suriye'de olsun geriletmemize, nihayetinde de yok etmemize bağlı olduğu giderek daha açık hale geliyor" diye konuştu.
İngiltere'nin halihazırda Irak'da DAEŞ'e karşı mücade ettiğini, başka ülkelerin de Suriye'de benzer bir mücadele verdiğini anlatan Cameron, "Ancak ve ancak bu ölüm kültünü tamamen ortadan kaldırarak İngiltere'de, Fransa'da ve bütün Avrupa'da daha güven içinde olabileceğiz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...