'DAEŞ hepimiz için bir tehdit'

/ Kaynak: AA
'DAEŞ hepimiz için bir tehdit'

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini,'Paris'te saldırıları sadece bir ülkeye karşı yapılmadı.DAEŞ hepimiz için tehdit' dedi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Paris'te gerçekleştirilen saldırı sadece bir ülkeye karşı yapılmadı. Bu, sadece  Avrupa'ya yapılan bir saldırı değil. Bu, medeniyete karşı yapılan bir saldırı" dedi.
Mogherini, Brüksel'de gerçekleştirilen AB Dışişleri Konseyi toplantısı girişinde, DAEŞ'le mücadele gündemine yoğunlaştıklarını söyledi.
Bugün yapılacak toplantıda, Suriye konusunun ele alınacağını anlatan Mogherini, AB'nin Suriye'deki muhalif grupları bir araya getirerek siyasi geçiş sürecini başlatmaya katkı vermeye hazır olduğunu belirtti.
Mogherini, Paris'teki saldırılara ilişkin, "DAEŞ hepimiz için bir tehdit. Paris'te gerçekleştirilen saldırı sadece bir ülkeye karşı yapılmadı. Bu, sadece  Avrupa'ya yapılan bir saldırı değil. Bu, medeniyete karşı yapılan bir saldırı. O nedenle, bu tehdit karşısında veri paylaşımımızı, siyasi gündemimizi, diplomatik, ekonomik ve askeri  güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Suriye'deki savaşa son vermek için etkili bir yol bulunması gerektiğinin altını çizen Mogherini, "Sadece DAEŞ'le mücadele etmememiz, onu yenmemiz gerekiyor. Vermemiz gereken önemli mesaj ise onlar bizi bölmeye çalışıyor ama biz bir araya geldik. Daha fazla birlik ve beraberlik içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...