Güney Kıbrıs'ta seçim ikinci tura kaldı

/ Kaynak: AA
Güney Kıbrıs'ta seçim ikinci tura kaldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY), bugün yapılan başkanlık seçimlerinde adaylardan hiç birinin yüzde 50'yi aşamaması nedeniyle ülkenin yeni lideri belirlenemedi. 4 Şubat'ta yapılacak ikinci turda, en çok oy alan Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) adayı Nikos Anastasiadis ile AKEL (Komünist Parti) adayı Stavros Malas yarışacak.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY), bugün yapılan başkanlık seçimlerinde adaylardan hiç birinin yüzde 50'yi aşamaması nedeniyle ülkenin yeni lideri belirlenemedi. 24 Şubat'ta yapılacak ikinci turda, en çok oy alan Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) adayı Nikos Anastasiadis ile AKEL (Komünist Parti) adayı Stavros Malas yarışacak. Resmi olmayan verilere göre, bugün yapılan seçimlerde Anastasiadis 200 bin 571, Malas ise 118 bin 725 oy aldı. GKRY'de, aralarında 604 Türk'ün de bulunduğu 453 bin 498 seçmen sandık başına gitti. Sakin geçen seçime katılım oranı beklenenin üzerinde oldu. KKTC'de yaşayan yaklaşık 420 Rum'un da oy kullandığı seçimlerde ülke dışında bulunan GKRY vatandaşları da oy kullandı. GKRY İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre adayların aldığı oy oranları şöyle: Nikos Anastasiadis (DİSİ) yüzde 45,46, Stavros Malas (AKEL) 26,91, Yorgos Lillikas (Bağımsız) 24,93, Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) Yorgos Haralambus 0,88, Birleşik Demokratlar Partisi (EDİ) Praksula Andoniadu Kiryaku 0,61, Andri Stilyanu (Bağımsız) 0,43, Lakis İoannu (Bağımsız) 0,29, Solon Grigoriyu (Bağımsız) 0,18, Kostas Kiryaku (Bağımsız) 0,16, Andreas Evstratiyu 'Bağımsız) 0,10, Lukas Stavru Bağımsız) 0,05. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...