Kim Jong-un'un kız kardeşi de siyasete atılıyor

/ Kaynak: CHA
Kim Jong-un'un kız kardeşi de siyasete atılıyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yeo-jeong'un Milli Güvenlik Konseyi Organizasyon Daire Başkanı olarak çalıştığı bildirildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yeo-jeong'un Milli Güvenlik Konseyi Organizasyon Daire Başkanı olarak çalıştığı bildirildi.Son zamanlarda bir çok haber kaynağından alınan bilgiye göre Kim Yeo-jeong'un bir yıldır Milli Güvenlik Konseyi Organizasyon Daire Başkanı olarak çalıştığı öğrenildi. Kuzey Kore lideri Kim'in öz kız kardeşi olan Kim Yeo-jeong'un 1989 yılında doğduğu tahmin ediliyor.Uzmanlar, son zamanlarda Kuzey Kore lideri Kim'in yaptığı gezi ve ziyaretlerde kız kardeşinin de kameralara yansımasını buna bağlıyor.Kuzey Kore Milli Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden biri olan Kim Kyung-hee, 1975 yılında 29 yaşına rağmen İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı olmuştu. Lider Kim'in halası olan Kim Kyung-hee, şu an Kuzey Kore'de en etkili kadın olarak biliniyor. Halasının izinden giden Kim Yeo-jeong'un, gelecekte halası gibi Pyongyang yönetiminde en etkili kadın siyasetçi olacağı ön görülüyor. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...