Fransızlar hükümetin sorunları çözeceğine inanmıyor

Düzenleyen:
Fransızlar hükümetin sorunları çözeceğine inanmıyor

DÜNYA Haberleri

Fransa'da yapılan bir ankette, halkın yarısından fazlasının hükümetin düzenlediği "ulusal müzakerelerin" sarı yeleklilerin eylemlerinin sebebi olan sorunları çözeceğine inanmadığı ortaya çıktı.

Elabe araştırma kuruluşunun yaptığı ankete göre, Fransızların yüzde  70'i hükümetin ülke çapında düzenlediği "ulusal müzakerelerin" sarı yeleklilerin  eylemlerinin sebebi olan sorunları çözeceğine inanmıyor.

Ankete katılanların yüzde 63’ü, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve  hükümetinin, müzakerelerden çıkacak sonuçları dikkate almayacağını ifade etti. 

Sarı yelekliler hareketine destek veren Fransızların oranının yüzde  61, karşı çıkanların yüzde 28 olduğu belirlendi.

Ankette, Fransızların yüzde 52'si alım gücü, yüzde 46'sı vergi ve  yüzde 28'si emeklilik konularında hükümetin çalışmalar yapması gerektiğini  kaydetti.

Sarı yeleklilerin eylemleri devam ederken hükümet ile Fransızlar  arasında 15 Ocak'ta başlayan müzakere toplantıları,  15 Mart Cuma günü sona  erecek.

Akaryakıt zamlarına ve olumsuz ekonomik koşullara tepki olarak  başlayan, daha sonra Macron yönetimine karşıtlığa dönüşen sarı yeleklilerin  eylemleri, 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor.

Hükümetin paylaştığı rakamlara göre gösterilerde şimdiye kadar 11 kişi  hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi yaralandı, 8 bin 400'den fazla kişi  gözaltına alındı ve 2 bine yakın kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...