Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump’tan Hindistan’a 3 milyar dolarlık satış

Düzenleyen:
Trump’tan Hindistan’a 3 milyar dolarlık satış

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkelerinin 3 milyar dolarlık Amerikan helikopteri ve diğer teçhizat satışını içeren bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Ziyaretinin “verimli” geçtiğini söyleyen Trump “İki ülke, her zaman ortak değerler ışığında dost olmuştur” dedi. Trump, kapsamlı bir ticaret anlaşması elde etmeye odaklandıklarını belirterek, her iki ülkenin de adil ve mütekabil ikili ticaret anlaşmalarının oluşturulmasında ilerleme kaydettiğini söyledi. Trump, “Bugün Hindistan’ın 3 milyar doları aşkın değerdeki, dünyanın en iyileri olan, Apache ve MH-60 Romeo helikopterlerini de kapsayan Amerikan askerî teçhizatını satın aldığı anlaşmalarla savunma iş birliğimizi geliştirdik. Bunlar, ortak savunma kapasitemizi artıracak” diye konuştu.
Modi ile terörle mücadele konusunda mutabık kaldıklarını vurgulayan Trump “ABD, bu çabayı sürdürürken Pakistan ile de topraklarındaki teröristlerin üstüne gidilmesi konusunda verimli bir şekilde çalışıyor” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...