Kanada'da Covid-19 vakaları 930 bini geçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kanada'da Covid-19 vakaları 930 bini geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının 930 bini geçtiği bildirildi.

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son bir haftada ülke genelinde Covid-19 vaka sayısı 25 bin 36 artarak 930 bin 517'ye çıktı.

Ülke genelinde son bir haftada hayatını kaybedenlerin sayısı 209 artarak 22 bin 643’e yükseldi.

Salgının başlangıcından bugüne kadar Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra iyileşenlerin sayısı 873 bin 595 olarak kayıtlara geçti.

Ülke genelindeki sağlık kuruluşlarında bugüne dek 26 milyon 507 bin 942 kişiye Covid-19 testi uygulandı.

Kanada’da bugüne kadar 3 milyon 862 bin 333 kişiye ilk doz Covid-19 aşısı uygulanırken, ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 626 bin 473 oldu.

Covid-19 için 12 milyon dolarlık araştırma

Ontario eyaletinde atık sulardan Covid-19 verileri elde etmeyi esas alan araştırma başlatıldı.

Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesince yürütülen araştırmaya, eyalet hükümetince 12 milyon Kanada doları bütçe ayrıldı.

McMaster Üniversitesi Mühendislik Uygulama ve Teknoloji Okulundan Prof. Gail Krantzberg, CBC’ye yaptığı açıklamada, Covid-19’a dair verilerin sağlık merkezlerine ulaşmasından günler hatta haftalar önce atık sularda saptanabildiğine dikkati çekti.

Krantzberg, "Bu haliyle bir erken uyarı sistemi görevi gören atık sular, salgınla ilgili neler olup bittiğini gerçek zamanlı olarak anlamamıza yardımcı olacak ve bu konudaki kapasitemizi geliştirecek." dedi.

Eyalet hükümetinden yapılan açıklamada da Ontario'daki belediyelerden alınan atık su örneklerinin test edilmesi için gözetim ağı oluşturulduğu, verilerin 13 akademik ve araştırma kurumuyla paylaşılarak analiz edileceği duyuruldu.

Açıklamada, bunun yerel halk sağlığı birimlerinin potansiyel Covid-19 gelişmelerini tanımlama, izleme ve yönetme becerisini geliştireceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...