İsrail polisi durmuyor: Arap vekillere de saldırdılar

Düzenleyen:
İsrail polisi durmuyor: Arap vekillere de saldırdılar

DÜNYA Haberleri

İsrail polisi, akşam vakti Mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate ses bombalarıyla saldırdı. Bununla yetinmeyen polislerin bir sonraki hedefi İsrail meclisindeki Arap milletvekilleri oldu.

Arap vekiller, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinli ailelerin yerlerinden edilmesine karşı başlatılan barışçıl gösterilere katıldı. Ancak İsrail güçleri, Ortak Liste temsilcilerinin ve göstericilerin mahalleye girişini engelledi, ardından da saldırıda bulundu. Çıkan arbedede Milletvekili Ofer Keşif'in gözlükleri de kırıldı.

Arap milletvekili Sami Ebu Şehade "Yerleşimciler, Filistinli ailelerin Şeyh Cerrah'ta yerlerinden edilmesine karşı milletvekillerine ve göstericilere saldırmaya çalıştı. Polis bazı protestocuları tutukladı. Önümüzdeki günler Şeyh Cerrah'taki halkımız meselesi açısından çok önemli olacak. Tekrarlanan saldırıları püskürtmek ve Filistinli ailelerin yerlerinden edilmelerini önlemek için mücadeleyi güçlendirmekten başka çare yok" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİ AİLELERİN MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Yıllardır yerlerinden edilme tehlikesi yaşayan 27 Filistinli ailenin korku ve endişeleri İsrail makamlarının baskılarıyla yeni bir boyut kazandı.

Kudüs Sulh Mahkemesi, Yahudi yerleşimcilerin talebi üzerine 2019'da Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan 12 Filistinli ailenin evlerini yerleşimciler lehine boşaltmaları kararı vermişti.

Buna göre bu ailelerden 4'ünün ocakta evlerini boşaltmaları gerekiyordu. Ailelerin itirazı üzerine kararın temyiz edilerek yeniden mahkeme sürecinin başlaması kararlaştırılmış ancak İsrail Merkezi Mahkemesi, şubat ortalarında bu 4 ailenin itirazını reddetmişti.

İsrail Merkezi Mahkemesi, bu yılın başında 7 ailenin evlerini Yahudi yerleşimcilere bırakmak üzere boşaltması kararı vermişti.

Mahkeme son olarak 4 Mart'ta Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetmişti.

Yüksek Mahkeme, 2 Mayıs'ta Şeyh Cerrah'taki 4 aileye, Yahudi yerleşimcilerle "anlaşmaları için" 6 Mayıs Perşembe gününe kadar süre tanımıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...