Rusya'da okula silahlı saldırı: 9 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'da okula silahlı saldırı: 9 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Son dakika haberine göre; Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Tatristan'ın başkenti Kazan’da Fayzi Caddesi'ndeki bir okula sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Okulun 3. katında bir sınıfa girerek öğrencilere ateş açan 19 yaşındaki saldırganın, olayı tek başına yaptığı ve yakalandığı bildirildi.

Tataristan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, silahlı saldırı sonrasında 18 çocuk hastanelere sevk edildi, 6’sı yoğun bakımda bulunuyor. Okuldan tahliye edilen öğrencilere tıbbi ve psikolojik yardım sağlanıyor.

CUMHURBAŞKANI: 19 YAŞINDAKİ TERÖRİST TUTUKLANDI

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, saldırının yapıldığı okulun önünde olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Minnihanov, "7 çocuk kaybettik. Bunlar 4 erkek, 3 kız, 8. sınıf öğrencileriydi. Bunların dışında bir öğretmen öldü ve bir kadını daha kaybettik. Toplamda 9 kişi hayatını kaybetti." ifadesini kullandı.

Ayrıca Minnihanov, 18 çocuğun, çocuk hastanesinde yaralı olarak bulunduğunu, yaralılar arasında silahla vurulanlar ve camdan atlayarak sakatlananlar olduğunu da ifade etti. Minnihanov, çocuklar dışında 3 yetişkinin de farklı hastanelerde tedavi gördüğünü aktardı."

Rusya'da okula silahlı saldırı: 9 kişi hayatını kaybetti

12 MAYIS'TA YAS İLAN EDİLDİ

Okula yapılan silahlı saldırıda öğrencilerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Tataristan’da 12 Mayıs’ta yas günü ilan edildi. Tataristan genelinde cumhurbaşkanlığı kararıyla 12 Mayıs’ta bütün okullar tatil edildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, okuldaki saldırıyla ilgili inceleme başlattı.

Ayrıca, saldırı sonrasında Tataristan genelinde silah sahibi olanlarla ilgili denetleme başlatıldı.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Türkiye, Rusya'da Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'daki bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için Tataristan halkına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bir okula yönelik düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği ve yaralananlar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir." ifadesi yer aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa dilenen açıklamada, "Dost Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti halkına içten taziyelerimizi sunuyoruz." denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...