Köpekten insana geçebilen koronavirüs türü tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Köpekten insana geçebilen koronavirüs türü tespit edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya'da köpekten insana geçebilen koronavirüs türü tespit edildi. Aynı zamanda zatürreye de sebep olan bu virüsün insandan insana bulaşıcılığı onaylanırsa, keşfedilen ve insanda hastalığa neden olan 8'inci koronavirüs olacağı açıklandı.

2017-2018 yıllarında Malezya'da hastaneye yatırılmış olan 301 zatürre hastasından alınan burun-mukus örneklerinin incelendiği araştırmada, hastalardan çoğunluğu 5 yaşın altında olmak üzere 8'inde, köpeklerde görülen yeni bir koronavirüs türüne rastlandığı kaydedildi.

ABD merkezli bir dergide yayınlanan araştırmaya göre, yeni keşfedilen koronavirüs türüne "CCoV-HuPn-2018" adını veren bilim adamları, bu virüsün daha önce kedi ve domuzlarda görülen virüsle aynı özelliklere sahip olduğunu belirttiler.

İNSANDA HASTALIĞA NEDEN OLAN 8'İNCİ VİRÜS OLABİLİR

Virüsün insandan insana bulaşıp bulaşmadığını netleştirmek üzere araştırmalar sürüyor. İnsandan insana bulaşıcılığı onaylandığı takdirde bu virüsün, şimdiye kadar keşfedilen ve insanda hastalığa neden olan 8'inci koronavirüs olacağı açıklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...