Olimpiyatların iptali Japonya’ya 17 milyar dolara mal olacak

Düzenleyen:
Olimpiyatların iptali Japonya’ya 17 milyar dolara mal olacak

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs salgını ile tepetaklak olan dünyada, virüs spor müsabakalarını da vurdu. Dördüncü dalga ile mücadele eden Japonya'da Tokyo Olimpiyatları'nın akıbetinin belirsizliği sürerken iptal olması durumunda büyük bir maddi zararın meydana geleceği öğrenildi.

Koronavirüs salgınında dördüncü dalgayı yaşayan Japonya’da 23 Temmuz’da başlayacak Tokyo Olimpiyatlarının akıbetiyle ilgili şüpheler var. ABD, geçtiğimiz günlerde Japonya’ya seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlarını uyarmıştı. Henüz sporculara yönelik bir yasak yok ama ileride nelerin olacağı bilinmiyor. Nomura Araştırma Kurumu (NRI), Olimpiyatların iptal edilmesinin ülkeye 17 milyar dolara mal olacağını açıkladı. Kurumdaki ekonomist Takahide Kiuchi, salgın sebebiyle yeni bir olağanüstü hal ilan edilmesinin ise ülkeye çok daha büyük maddi zarara yol açacağı uyarısında bulundu.

NÜFUSUN SADECE YÜZDE 5'İ AŞILANABİLDİ

Japonya'da 2020 ilkbaharında ilan edilen ilk olağanüstü halin ekonomide 59 milyar dolar, ocak ve mart arasındaki ikincisinin de 58 milyar dolar zarara yol açtığını ifade eden Kiuchi, nisan sonunda ilan edilen bir aylık olağanüstü halin zararının da 17 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Uygulamaya devam edilmesi halinde iktisadi zararın çok daha büyüyeceği ifade ediliyor. Şimdiye kadar salgında 12.000 kişinin öldüğü Japonya, nüfusunun sadece yüzde 5’ini aşılayabilmiş durumda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...