Çavuşoğlu'ndan ziyaret öncesi Yunanistan'a mesaj

Düzenleyen:
Çavuşoğlu'ndan ziyaret öncesi Yunanistan'a mesaj

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret öncesinde açıklamalarda bulunarak, Yunanistan'a pozitif bir gündemle gittiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Yunanistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu, Atina'ya pozitif gündemle gittiklerini söyleyerek, "Pozitif ağırlamıştık. Karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz." mesajını verdi. 

Çavuşoğlu, Batı Trakya'da Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle de bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Yunanistan'a geçerek Yunan mevkidaşı Dendias'ın vereceği yemeğe katılacak.

GÜNDEM EGE DENİZİ OLACAK

Yunanistan'da bir araya gelecek iki bakan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini kapsamlı bir şekilde ele alacak.

Görüşmenin gündemi Doğu Akdeniz ve Ege Denizindeki gelişmeler olacak. Ayrıca görüşmede göçmenlerle ilgili Yunanistan'ın tutumu da değerlendirilecek.

Yunanistan'ın ülkedeki Türk azınlığa yönelik tutumu da yine bu toplantıda ele alınacak.

MÜFTÜLERLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle görüşmek üzere geldiği Yunanistan’da temaslarına başladı. Bakan Çavuşoğlu, temasları kapsamında ilk olarak Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Müftülerimizin çalışmaları, Türk Azınlığın birlik ve beraberliğinin korunması ve güçlendirilmesine büyük katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE ANKARA'DA GÖRÜŞTÜLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikolaos Dendias ile 15 Nisan'da Ankara'da görüşmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...