Nijerya'da medreseye silahlı saldırı!

Nijerya'da medreseye silahlı saldırı!

DÜNYA Haberleri

Nijerya'da bir medreseye düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 100'den fazla öğrenci kaçırıldı

Nijerya'nın Niger eyaletinde silahlı kişilerin bir medreseye düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Düzenlenen baskında 100'den fazla öğrenci ise kaçırıldı.

Niger Eyaleti Polis'inden yapılan yazıcı açıklamada, medreseye motosikletle gelen kişilerin etrafa silahla ateş açtığı belirtildi. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla öğrencinin ise kaçırıldığı açıklandı. Kaçırılan öğrenci sayısının şu anda belli olmadığını aktaran polis sözcüsü, olay bölgesine çok sayıda güvenlik görevlisinin yönlendirildiğini bildirdi.

SÜKUNET ÇAĞRISI
Öğrencilerin zarar görmeden kurtarılacağının sözünü veren polis sözcüsü, halka sükunet çağrısı yaptı.

MOTOSİKLET KULLANIMI YASAKLANMIŞTI
Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı. Daha önce de Nijerya'nın başka eyaletlerinde benzer okuldan çocuk kaçırma eylemleri gerçekleşmişti.

Ülkede en son 20 Nisan'da silahlı kişiler özel bir üniversiteye baskın düzenleyeren 16 öğrenciyi kaçırmıştı. Nijerya okulları hedef alan saldırılar nedeniyle bazı eyaletlerde eğitime ara verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...