İngiltere’de evden çalışmayı kalıcı kılacak kanun değişikliği teklif edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere’de evden çalışmayı kalıcı kılacak kanun değişikliği teklif edildi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere’de koronavirüs sürecinde başlayan evden çalışma kalıcı olabilir. İşçilerin salgın sonrasında da evlerinden çalışmaya devam etmelerini öngören bir kanun değişikliği teklif edildi.

Evden çalışmayı kalıcı hale getirmeyi kapsayan kanun teklifine göre işverenler, zaruri görevler dışında elemanlarını ofise çağıramayacak.

Kabul edilmesi halinde kanunun sene sonuna doğru yürürlüğe girmesi bekleniyor.

FİKİR AYRILIKLARI YAŞANIYOR

Konu hakkında ülkede yoğun görüş ayrılıkları ve tartışmalar yaşanıyor.

Kimileri kanun teklifinin verimliliği baltalayacağı, işletmelere zarar vereceği ve ülkede hayatın normale dönmesini sekteye uğratacağını savunuyor. Hükümette de bu konuda fikir birliği yok.

"ZOMBİ ŞEHİRLERE YOL AÇACAK"

Başbakan Boris Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak ofis hayatını savunuyor ve evden çalışmanın “zombi şehirlere” yol açacağını ifade ediyor.

Başbakan Yardımcısı Michael Gove ise evden çalışmanın norm haline geldiğini ifade ederek eski statükoya dönemeyeceklerini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...