Endonezya'da vaka rekoru: Oksijen yetersizliği yaşanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Endonezya'da vaka rekoru: Oksijen yetersizliği yaşanıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Endonezya'da koronavirüs salgınında son 24 saatte 31 bin 189 yeni vakanın tespit edilmesiyle ülkede salgının başından bu yana yeni rekor kayıtlara geçti.

Koronavirüs dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Bazı ülkelerde aşılama kampanyalarının etkisiyle vaka sayılarında azalma görülürken, kimi ülkelerde ise Delta varyantı etkisi ile vaka sayısında artış gözlemleniyor. Endonezya'da son 24 saat içerisinde 31 bin 189 koronavirüs vakası tespit edilirken 728 kişi de hayatını kaybetti. Açıklanan bu sayılarla birlikte, salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük koronavirüs vakası kaydedilmiş oldu.

Ülke genelinde toplam vaka sayısı 2 milyon 345 bin 18’e yükselirken, koronavirüs kaynaklı can kaybı da 61 bin 868 oldu. İyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 958 bin 553 olarak açıklandı.

OKSİJEN YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Ülkede oksijen yetersizliği ciddi boyutlara ulaşırken, Endonezya Sanayi Bakanı Agus Gumiwang Kartasasmita, "Covid-19 döneminde uygulanan endüstriyel strateji kapsamında Covid-19 hastalarına öncelik veriliyor. Tıbbi ihtiyaçlara yönlendirildiği için oksijen üretim süreci kaçınılmaz olarak kesintiye uğrayacak" ifadelerini kullandı.

TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE

Ülkede en fazla vaka sayısının görüldüğü Java ve Bali adaları arasındaki geçişlerin yasaklanması nedeniyle polis, yollarda denetimlerini sürdürüyor. Polis ekipleri kurallara uymayanlara tazyikli su ile müdahale etti. 

Öte yandan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, uzmanlarının tavsiyeleri üzerine koronavirüse karşı 3-20 Temmuz tarihleri arasında Java ve Bali adaları için geniş çaplı Covid-19 kısıtlama kararı aldığını duyurmuştu.

SAĞLIK BÜTÇESİ ARTIRILACAK

Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati, ülkede koronavirüse karşı verilen mücadele kapsamında sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanabilmesi için sağlık bütçesinin 182 trilyon Rupi'den (1,25 milyar ABD doları) 193 trilyon Rupi'ye (1,34 milyar ABD doları) yükseltilmesine karar verildiğini duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...