Covid-19 aşısızların salgını hâline geldi

Covid-19 aşısızların salgını hâline geldi

DÜNYA Haberleri

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD’de Covid kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü belirtti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Covid-19 salgınına ilişkin son verileri görüşmek üzere toplandı. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, ABD’de geçtiğimiz hafta vaka sayısının yaklaşık yüzde 70, Covid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 26 ve hastane başvurularının yüzde 36 arttığını belirtti. Covid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğüne dikkat çeken Walensky “ABD’de Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgını hâline geliyor” dedi.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR
Beyaz Saray Covid-19 Koordinatörü Jeff Zients de salgının ağırlıklı olarak aşılanmayanları tehdit ettiğini söyleyerek aşılama oranlarının düşük olduğu bölgelerdeki yayılma nedeniyle önümüzdeki haftalarda vaka sayısının artmasını beklediklerini aktardı. ABD’de vaka sayılarındaki artışın önüne geçilememesi, en kalabalık nüfuslu eyalet California’da 15 Haziran’da başlayan tam açılma sürecini de sekteye uğrattı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...