Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban'dan büyük kaçış

Taliban'dan büyük kaçış

DÜNYA Haberleri

Afganistan’daki çatışmaların artması sebebiyle binlerce kişi komşu ülkelerin sınırına akın etti.

İran'ın Sistan-Belucistan eyaletindeki Milak Sınır Kapısı’ndan geçişleri durdururken, Pakistan da Çemen-Spin Boldak Sınır Kapısını kapattı. Pakistan, geçtiğimiz günlerde Taliban'ın kontrolüne geçen sınır kapısını açmıştı. Bu sebeple sınıra ulaşanlar, kapının tekrar açılması için beklemeye başladı.

ABD VE İNGİLTERE VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYOR
Öte yandan şiddet olaylarının artması sebebiyle ABD ve İngiltere'nin Kabil Büyükelçilikleri, Afganistan'daki vatandaşlarından, bulabildikleri bütün uçuşları kullanarak en acil şekilde bu ülkeyi terk etmelerini istedi. Güvenlik şartları ve azaltılmış personel sayısı göz önüne alındığında, büyükelçiliğin Afganistan'daki ABD vatandaşlarına yardım etme kabiliyetinin son derece sınırlı olduğu ifade edilen açıklamada, ABD vatandaşlarına Afganistan'a seyahat etmeme uyarısında da bulunuldu. Öte yandan İngiltere Büyükelçiliği de İngiliz vatandaşlarından, böyle kriz döneminde yardım beklememelerini ve en kısa zamanda Afganistan'ı terk etmelerini istedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...