ABD, personellerinin tahliyesi için Kabil'e 5 bin asker daha gönderecek

Düzenleyen:
ABD, personellerinin tahliyesi için Kabil'e 5 bin asker daha gönderecek

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Biden, Afganistan'dan personellerinin tahliyesi için gönderilecek asker sayısını 5 bine çıkardığını açıkladı.

Taliban, Afganistan'da hızlı ilerleyişini sürdürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu gelişmelere yönelik yazılı bir açıklama yayımladı. Bu kapsamda, ABD Kabil Büyükelçiliği personellerinin güvenli bir biçimde ülkeyi terk edebilmeleri için ek 5 bin askerin daha görevlendirildiği açıklandı.

ASKER SAYISI 3 BİNDEN 5 BİNE ÇIKARILDI

Biden, Kabil'deki Amerikan Büyükelçiliğindeki personel ile ABD'ye destek olan Afganlıların ülkeden tahliyesi için daha önce 3 bin olarak açıklanan gönderilecek asker sayısını 5 bine çıkardığını bildirdi.

Biden, amaçlarının söz konusu personelin güvenli ve hızlı bir şekilde ülkede çıkarılması olduğunu kaydetti.

Ülkede halen görev yapan ABD birliklerine yönelik muhtemel bir tehdit algısına karşın tüm ilgili kurumları yeniden uyardığını aktaran Biden, muhtemel terör saldırılarına karşı uyanık olacaklarını ifade etti.

BİDEN'DAN ESREF GANİ TALİMATI

Biden, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve diğer Afgan yetkililerle görüşmesi talimatını verdiğini, ülkede şiddetin sona ermesi ve siyasi bir çözüme varılması konusunda çalışılması gerektiğini kaydettiğini vurguladı.

Biden, açıklamasında, "Doha'da bulunan Taliban temsilcilerine, Afganistan'daki ABD askerini ve görevimizi tehlikeye atacak herhangi bir eyleme girişmeleri durumunda hızlı ve güçlü bir askeri karşılık verileceğini ilettik." ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı, Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesi için bölgeye 3 bin ilave ABD askerinin gönderileceğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...