ABD’nin korktuğu oldu! Taliban Black Hawk helikopterini ilk kez uçurdu

Düzenleyen:
ABD’nin korktuğu oldu! Taliban Black Hawk helikopterini ilk kez uçurdu

DÜNYA Haberleri

Yaklaşık 20 yıl sonra Afganistan’da kontrolü tekrar ele alan Taliban, ABD’nin ağır silahlarını ele geçirdi. Taliban’ın ele geçirdiği malzemelerden biri de 6 milyon dolarlık ABD yapımı Black Hawk helikopteri. Ortaya çıkan yeni görüntülerde Taliban’ın valilik binası üzerinde uçuş yaptığı görüldü.

ABD medyasının geçtiğimiz günlerde yaptığı haberde Taliban’ın ABD’nin bazı ağır silahları ele geçirdiği ifade edildi. Haberlerde ayrıca Taliban’ın Amerikan teçhizatını ele geçirmesinin önemli bir propaganda aracı olduğuna dikkati çekildi. ABD 20 yıl içerisinde Afgan güvenlik güçlerinin eğitim ve teçhizatına 83 milyar dolar harcadı.

TALİBAN BLACK HAWK HELİKOPTERİNİ UÇURMAYI BAŞARDI

Taliban’ın ele geçirdiği önemli silah ve uçaklardan biri de Black Hawk. Taliban saflarında herhangi birini başarıyla uçuracak bilgiye sahip olmadığı belirtilmişti. Yapılan ilk denemede Taliban Black Hawk ile başarısız bir deneme yaptı. Ancak yeni ortaya çıkan görüntülerde Taliban’ın Kandahar’da valilik binasının üzerinde uçan Black Hawk helikopterinin ilk uçuşu gerçekleştirdiği görüldü.Görüntülerde ayrıca Taliban'ın askeri eğitim biçimi olarak helikopterden sarkıtılıyor gibi görüldü.

ABD’nin korktuğu oldu! Taliban Black Hawk helikopterini ilk kez uçurdu

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...