ABD Rusya’nın uzayda uydusavar füzesi denediğini duyurarak tepki gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
ABD Rusya’nın uzayda uydusavar füzesi denediğini duyurarak tepki gösterdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya’dan yeni uzay hemalesi geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya’nın kendi uydularından birine karşı uydusavar füzesi test ettiğini açıkladı. Ned Price, Rusya’nın bu hamlesinin tehlikeli olduğunu belirterek, , "Rusya'nın tehlikeli ve sorumsuz davranışı, uzayın uzun vadeli sürdürülebilirliğini tehlikeye atıyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı basın açıklamasında, Rusya’nın uzayda enkaz oluşturan ve dış uzayı tehlikeye atan bir test gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu hamlenin ise uzay için tehlike arz ettiğini belirterek tepki gösterdi.

UYDUSAVAR FÜZESİ TEST ETTİ

Rusya'nın, kendi uydularından birine karşı bir uydusavar füzesi test ettiğini belirten Price, "Rusya, dikkatsizce gerçekleştirdiği yıkıcı bir uydu testinde, kendi uydularından birine karşı bir uydusavar füzeyi test etti. Test şu ana kadar bin 500'den fazla izlenebilir yörünge enkazı ve daha küçük yüz binlerce parça yörünge enkazı üretti ve bunlar artık tüm ulusların çıkarlarını tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

ABD Rusya’nın uzayda uydusavar füzesi denediğini duyurarak tepki gösterdi

ABD’DEN TEPKİ GELDİ

Rusya tarafından gerçekleştirilen testi "sorumsuzca" ve "tehlikeli" olarak nitelendiren Sözcü Price, enkaz alanının Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) için bir tehlike oluşturduğunu kaydetti.

“SAMİMİYETSİZ VE İKİYÜZLÜ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Price, "Bu test, ISS'deki astronotlar ve kozmonotların yanı sıra diğer insanlı uzay uçuşu faaliyetleri için riski önemli ölçüde artıracaktır. Rusya'nın tehlikeli ve sorumsuz davranışı, uzayın uzun vadeli sürdürülebilirliğini tehlikeye atıyor ve Rusya'nın uzayın silahlandırılmasına karşı çıkma iddialarının samimiyetsiz ve ikiyüzlü olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

ABD Rusya’nın uzayda uydusavar füzesi denediğini duyurarak tepki gösterdi

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...