HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İplik solucanlarıyla kanser teşhisi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İplik solucanlarıyla kanser teşhisi
Pankreas Kanseri, , Haber

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya merkezli bir biyoteknoloji firması, iplik solucanlarını kullanarak pankreas kanserini başarıyla teşhis ettiğini duyurdu.

Japonya merkezli Hirotsu Bio Science Inc. isimli firma, iplik solucanlarını kullanarak erken evrelerinde tespit edilmesi zor olan pankreas kanserini başarıyla teşhis ettiğini duyurdu.

İlk olarak 2015 yılında güçlü koku alma duyusuna sahip iplik solucanlarını kullanarak oldukça hassas bir kanser tespit yöntemi üzerinde çalışan Takaaki Hirotsu tarafından kurulan firmadan yapılan açıklamada, metodun hastalığın erken evresindeki kişilerin idrarında oluşan kokunun solucanlar tarafından algılanması prensibine dayandığı belirtildi.

İplik solucanlarının koku alma reseptörlerini analiz eden firmanın yalnızca pankreas kanseri hastalarının idrarına tepki veren bir gen bulduğu kaydedildi. Tokyo merkezli firmanın bir damla idrar kullanılarak uygulanan testi önümüzdeki yıl içinde ticari kullanıma sunmayı hedeflediği ifade edildi.

SİNSİ HASTALIĞIN TEŞHİSİNDE YENİ UMUT

Pankreası oluşturan hücrelerin normal sınırlar içerisindeki işlevlerini yitirerek kontrolsüz bir şekilde bölünüp bir tümör halini almasıyla oluşan pankreas kanseri, belirtilerinin basit bir mide şikâyeti gibi algılanabilmesi nedeniyle erken evrelerde genellikle zor teşhis ediliyor. Söz konusu yeni tanı yönteminin yaygınlaşmasının hastalığın teşhis ve tedavisinde kritik rol oynayabileceği ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...