Emekli İsrailli general: İsrail çok cepheli savaşa hazır değil

Düzenleyen:
Emekli İsrailli general: İsrail çok cepheli savaşa hazır değil

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusundan emekli General Yitzhak Brick, ülkenin çok cepheli bir savaşa hazır olmadığı uyarısında bulundu. MivzakLive News’e konuşan Brick, İsrail için en kötü senaryonun, bir savaşta ülkeye günde binlerce roket atılması olduğunu söyledi.

Suriye, Yemen ve Irak’taki İran yanlısı gruplarla Gazze Şeridi’nde Hamas’ın İsrail’e füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenleyebileceği uyarısında bulunan Brick, atılan roket sayısının günde ortalama 3.000’i bulabileceğini ifade etti. Emekli general, “Saldırı, ülkede karma nüfuslu bazı şehirlerde Araplarla Yahudiler arasında çatışmalara yol açabilir.

Böyle bir durumda çok sayıda can kaybının yanı sıra şehir ve altyapıda büyük tahribat meydana gelir” dedi. Çok cepheli bir savaştan kaçınmak için İsrailli liderleri “akla ve diyaloğa” davet eden Brick, “Yeni bir savaş bizi yıllar öncesine götürür. Önceki savaşlarda yaşadığımız zorluklar, gelecekteki çatışmanın sonuçlarıyla karşılaştırıldığında hiç kalır” diye konuştu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...