İran'ın düşürdüğü Ukrayna uçağı için Kanada 107 milyon dolar istedi

İran'ın düşürdüğü Ukrayna uçağı için Kanada 107 milyon dolar istedi

DÜNYA Haberleri

İran'ın 2020'de düşürdüğü ve 63 Kanada vatandaşının hayatını kaybettiği Ukrayna uçağı hakkında açılan davada karar belli oldu. Karara göre Kanada 107 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetti.

İran'ın 8 Ocak 2020’de düşürdüğü Ukrayna Hava Yollarına ait "Boeing 737" tipi ve "752" sefer sayılı yolcu uçağında hayatını kaybeden 63 Kanada vatandaşından altısının açtığı davada karar açıklandı. Buna göre altı kurbanın vârisleri tarafından paylaşılmak üzere 100 milyon dolarlık cezai tazminat ödenmesine hükmetti. Yargıç, aile üyelerine rehberlik, bakım ve arkadaşlık kaybı için 1 milyon dolar ile acı ve ızdırap için de 6 milyon dolar manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

İran'ın düşürdüğü Ukrayna uçağı için Kanada 107 milyon dolar istedi
İran'ın düşürdüğü Ukrayna uçağında 63'ü Kanada vatandaşı 176 kişi hayatını kaybetmişti.

Ukrayna Hava Yollarına ait "Boeing 737" tipi yolcu uçağı, Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 176 kişiden kurtulan olmamıştı. İranlı yetkililer, önce uçağın vurulduğu iddialarını kabul etmemiş daha sonra Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna uçağının "hassas askerî bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemince fırlatılan iki füzeyle yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklamıştı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...